Σύλληψη ενός Ισλαμιστή που θεωρείται ύποπτος για την επίθεση στο Dortmund

15:27 12/4/2017 - Πηγή: iPop

Στη σύλληψη ενός Ισλαμιστή υπόπτου ο οποίος φέρεται να σχετίζεται με την επίθεση στο Dortmund προχώρησαν οι γερμανικές Αρχές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γερμανικής Αστυνομίας, στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται δύο Ισλαμιστές. Ο ένας εκ των υπόπτων βρίσκεται υπό κράτηση. Ο δεύτερος ύποπτος παραμένει ασύλληπτος.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία επιβεβαίωσε επίσης ότι οι εκρηκτικές ύλες που χρησιμοποιήθηκαν για την επίθεση στο πούλμαν της Dortmund

περιείχαν μεταλλικά θραύσματα, κάτι το οποίο είναι ένδειξη ότι η επίθεση έχει ισλαμιστικό background.

Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί περιείχαν μεταλλικά καρφιά, τα οποία κατά την έκρηξη καρφώθηκαν στα καθίσματα του πούλμαν. Κατά την έκρηξη, τα θραύσματα εκτοξεύθηκαν σε απόσταση 100 μέτρων.

Το λεωφορείο της ομάδας υπέστη σοβαρές ζημιές από την έκρηξη, την οποία η Αστυνομία αντιμετωπίζει ως μια τρομοκρατική επίθεση «με βάση τα γεγονότα του εγκλήματος», ωστόσο το ακριβές κίνητρο παραμένει ασαφές, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Σημειώνεται πως την ίδια στιγμή, σύγχυση υπάρχει σχετικά με τις δύο επιστολές ανάληψης ευθύνης για την επίθεση. Η μια επιστολή, η οποία βρέθηκε στο σημείο της έκρηξης, κάνει αναφορά στη Χριστουγεννιάτικη επίθεση με φορτηγό στο Βερολίνο, αλλά και στη στάση της Γερμανίας απέναντι στον ISIS.

Μια δεύτερη επιστολή- ανάληψη ευθύνης αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και σύμφωνα με την οποία πίσω απ’ την επίθεση βρίσκεται μια αντιφασιστική οργάνωση.

The post Σύλληψη ενός Ισλαμιστή που θεωρείται ύποπτος για την επίθεση στο Dortmund appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα