Στον σωστό δρόμο βλέπει την Ελλάδα ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών- Αισιόδοξοι Μοσκοβισί- Ντάισελμπλουμ

15:06 20/5/2016 - Πηγή: iPop

Την εκτίμηση του πως η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε δηλώσεις του που πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο της Συνόδου των G7, στην Ιαπωνία.

Να σημειωθεί πως παράλληλα ο Β. Σόιμπλε εξέφρασε την αισιοδοξία του σχετικά με

το Eurogroup της 24ης Μαΐου τονίζοντας πως θεωρείται πολύ πιθανό να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών. Διευκρινίζοντας βέβαια, «τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί βέβαιο».

Αισιόδοξοι Μοσκοβισί- Ντάισελμπλουμ:

Την αισιοδοξία του εξέφρασε και ο Πιερ Μοσκοβισί λέγοντας «μου φαίνεται πως μια συμφωνία, με βούληση και με δουλειά, είναι εφικτή».

Την βεβαιότητα του πως Ελλάδα- δανειστές βρίσκονται ένα μόλις βήμα πριν να δώσουν τα χέρια για το κλείσιμο της συμφωνίας στο Eurogroup της 24ης Μαΐου εξέφρασε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο Επικεφαλής του Eurogroup ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του στο CNBC, στο πλαίσιο της συνόδου των G7, στην Ιαπωνία:

«Έχουμε σημειώσει πρόοδο τις τελευταίες εβδομάδες όσον αφορά το ελληνικό χρέος και επομένως, θεωρώ ότι μπορούμε να έχουμε μία συμφωνία».

Για το ΔΝΤ και το ελληνικό χρέος:

Ο Γερούν Ντάισελμπουλ δεν θέλησε να προβεί σε ευθεία αναφορά κατά του ΔΝΤ και τόνισε «όσοι υποστήριζαν μία γενναία εμπροσθοβαρή ελάφρυνση του χρέους, έχουν μετριάσει πλέον, τη στάση τους».

«Όσοι υποστήριζαν ότι το ελληνικό χρέος δεν χρήζει καμίας ελάφρυνσης» ξεκαθάρισε και πρόσθεσε:
«Είτε αυτό, είτε το επόμενο έτος, θα είμαστε σε θέση να περιορίσουμε το κόστος του κύριου πακέτου δανειοδότησης της Ελλάδας».

Κλείνοντας τη συνέντευξη του ο Γ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε:

Υπάρχει μία σειρά επιλογών που εξετάζουμε, όπως η επιμήκυνση των ωριμάνσεων, η περίοδος χάριτος και η μείωση των επιτοκίων

photo:European Union / SOOC

The post Στον σωστό δρόμο βλέπει την Ελλάδα ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών- Αισιόδοξοι Μοσκοβισί- Ντάισελμπλουμ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελλάδα, Γερμανός Υπουργός Οικονομικών- Αισιόδοξοι Μοσκοβισί- Ντάισελμπλουμ,ellada, germanos ypourgos oikonomikon- aisiodoxoi moskovisi- ntaiselbloum