Στο τραπέζι του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής το ασφαλιστικό

11:56 29/12/2015 - Πηγή: iPop

Κύριο θέμα το οποίο θα πέσει στο τραπέζι του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής που θα διεξαχθεί σήμερα, Τρίτη, αναμένεται να είναι το ασφαλιστικό και όλες οι συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις που ζητούν οι δανειστές.

Σαφώς, μείζον θέμα θα αποτελέσουν οι αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές οι οποίες συζητούνται εδώ και καιρό, αλλά και η ενοποίηση των ταμείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές ζητούν να μπει ακόμα πιο βαθιά το μαχαίρι στις συντάξεις αυξάνοντας τις περικοπές και δίνοντας μόνο 500 ευρώ σε όσους δούλευαν επί 20 έτη.

Η κυβέρνηση,

όμως, σημειώνει πως δεν θα δεχτεί καμία μείωση.

Σημείωση!

Υπό διαμόρφωση επίσης, είναι η κυβερνητική πρόταση η οποία έχει ως κεντρικό άξονα τη χρηματοδότηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Σενάρια βέβαια τα οποία θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως αντιστάθισμα στις μειώσεις συνεχίζει να είναι η επιβολή φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές.

Πώς θα υπολογίζονται στο εξής οι συντάξεις;

Θα εφαρμοστούν ενιαίοι κανόνες οι οποίοι θα αναφέρονται σε όλους τους συνταξιούχους.

Πώς θα γίνει η ενοποίηση των ταμείων;

Η ενοποίηση όλων των κύριων ασφαλιστικών ταμείων είναι πια δεδομένη. Βέβαια, δεν έχει δοθεί απάντηση στο αν οι επικουρικές συντάξεις θα συγχωνευτούν σε ένα νέο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης ή αν δοθεί από την Κυβέρνηση η δυνατότητα στα αρμόδια ταμεία να μετατραπούν σε επαγγελματικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως χτες, Δευτέρα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη επισήμανε ότι η Κυβέρνηση δε δέχεται να μειώσει και άλλο τις συντάξεις.

Μάλιστα, λίγες μέρες νωρίτερα στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο για το 2015, ο Πρωθυπουργός είχε εκφράσει την ίδια άποψη δηλώνοντας πως δε θα γίνει καμιά περαιτέρω μείωση.

photos:Fragiskos Samsas / SOOC

The post Στο τραπέζι του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής το ασφαλιστικό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα