Στο Μαξίμου οι αγρότες- Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας- Ποιοι έφαγαν πόρτα;

12:27 22/2/2016 - Πηγή: iPop

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκονται οι εκπρόσωποι των αγροτών οι οποίοι συναντιούνται με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, έτσι ώστε να συζητήσουν τα αιτήματα τους. Τα μέτρα της αστυνομίας γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου είναι δρακόντεια, ενώ αποκλεισμένη με κλούβες των ΜΑΤ είναι η οδός Ηρώδου Αττικού. Από τις 2:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας είναι ανοιχτά και Τέμπη εις ένδειξη καλής θέλησης.

Παρόντες στη συνάντηση είναι οι αγρότες των Τεμπών

και των Μικροθηβών.

Οι εκπρόσωποι των 39 μπλόκων έφτασαν λίγο πριν μετά τις 11:30 στο Μέγαρο Μαξίμου και υποβλήθηκαν σε εξονυχιστικούς ελέγχους.

Κλούβες της αστυνομίας έχουν αποκλείσει την έξοδο της Ηρώδου Αττικού προς την Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Αξίζει να τονιστεί πως «πόρτα» έφαγαν από την Κυβέρνηση οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών και της Πανελλήνιας Συντονιστικής Αγροτών, Κτηνοτροφών και Αλιέων. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ δεν τους επέτρεψαν την είσοδο, καθώς τους είπαν πως δεν βρίσκονται στη λίστα.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, Θεόδωρος Βασιλόπουλος:

Ενώ συζητήσαμε για τις λύσεις των προβλημάτων μας με τον Πρόεδρο, βρήκαμε μια παγκόσμια πρωτοτυπία όταν πήγαμε στον Πρωθυπουργό. Βρήκαμε πόρτα για να συζητήσουμε και αυτό μας στενοχωρεί πάρα πολύ.Τα νέα παιδιά περιμένουν κάποιες κινήσεις. Σήμερα προσπαθήσαμε διάλογο, η κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν θέλει διάλογο. Ήρθαμε σήμερα από τα χωράφια μας για διάλογο, δεν το είδαμε όμως αυτό. Μας είπαν ότι δεν ήμασταν στη λίστα των ονομάτων

Ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων τόνισε:

Καταγγέλλουμε την σημερινή συνάντηση γιατί παράφορα παραβιάζονται τα συνταγματικά μας δικαιώματα. Είναι πρωτοφανές μια πενταμελής επιτροπή που ήρθε να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, όλο αυτό να το αδειάζεται

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν θα παραστούμε στην συνάντηση, εφόσον δεν παίρνουν μέσα τα άτομα που έχουμε εκλέξει. Θα συναντηθούμε με τους άλλους αρχηγούς, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Ποιους θέλουν να μπουν μέσα; Αυτοί που θέλουν εκείνοι;».

Κατά την έναρξη της συζήτησης ο Πρωθυπουργός τόνισε:

Είμαι ανοιχτός να κάνουμε έναν πολύ ουσιαστικό διάλογο. Τα αιτήματά σας μια πολύ καλή βάση διαλόγου που έπρεπε να έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Δεν μπορούμε να χαράξουμε πολιτική για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τις προτάσεις σας

Στη συνάντηση εκτός από τον Πρωθυπουργό, βρίσκονται επίσης και οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου και Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάρκος Μπόλαρης, αλλά και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κ.κ. Φάμελλος, Αραχωβίτης και Παπαδόπουλος.

Σε δηλώσεις της το πρωί της Δευτέρας, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, τόνισε πως ο διάλογος του Αλέξη Τσίπρα με τους αγρότες θα είναι γόνιμος και ειλικρινής.

Σύμφωνα με την Κυβερνητική Εκπρόσωπο, η Κυβέρνηση θα καταθέσει το συνολικό σχέδιο για την προστασία του αγροτικού εισοδήματος, αλλά επίσης και την ενίσχυση του αγροτικού χώρου. Συγκεκριμένα, η Όλγα Γεροβασίλη επιβεβαίωσε ότι: «Η σημερινή συνάντηση θα εκπροσωπηθεί η πλειοψηφία του αγροτικού κινήματος και των μπλόκων».

Σε ερώτηση που της έγινε για το ενδεχόμενο ξεχωριστής συνάντησης του Αλ.Τσίπρα με εκπροσώπους αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας, η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε πως «δεν έχει φτάσει τέτοιο αίτημα».

Όλη τη χτεσινή ημέρα, η Κυβέρνηση ετοίμαζε πυρετωδώς μία σειρά από βελτιωτικές προτάσεις, έτσι ώστε να πείσει τους αγρότες να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Μάλιστα, αργά το βράδυ της Κυριακής διεξήχθη ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού.

Στην εν λόγω σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου και Μάρκος Μπόλαρης, ο υπουργός και ο υφυπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος και Αναστάσιος Πετρόπουλος και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Το απόγευμα της Δευτέρας συνάντηση Μητσοτάκη- αγροτών

Το απόγευμα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να συναντηθεί στη Λεωφόρο Συγγρού με αντιπροσωπεία των αγροτών από τα μπλόκα όλης της χώρας.

Ο Κ. Μητσοτάκης, όπως έχει τονίσει αναμένεται να ακούσει με μεγάλο ενδιαφέρον τις θέσεις που θα του διατυπώσουν.

Οι τρεις άξονες της αντιπρότασης της Κυβέρνησης για το αγροτικό:Εθνική σύνταξη ανάλογη των εισφορών με τρεις διαφορειτκές ασφαλιστικές κατηγορίες. Η υψηλότερη κατηγορία περί το 20% του εισοδήματος.Επέκταση στην μεταβατική περίοδο για 2 χρόνια,δηλαδή μέχρι το 2021 για τις εισφορές του 20%.Εισφορές:
10% για το 2017-2018
15% για το 2019-2020
20% για το 2020-2021Για τον ΟΓΑ φαίνεται πως δεν είναι δυνατό να γίνει αυτόνομος. Υπάρχουν όμως πληροφορίες που κάνουν λόγο για ειδικό καθεστώς σχετικά με μη συνταξιοδοτικό.

The post Στο Μαξίμου οι αγρότες- Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας- Ποιοι έφαγαν πόρτα; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα