Στο έλεος της κακοκαιρίας χιλιάδες πρόσφυγες

07:35 28/3/2016 - Πηγή: iPop

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκονται εκτεθειμένοι χιλιάδες πρόσφυγες τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας, με τους πρόσφυγες του Πειραιά να προσπαθούν να προστατευτούν από την βροχή.

Δεκάδες πρόσφυγες έχουν στήσει τις σκηνές τους σε προαύλιους χώρους του ΟΛΠ, με αποτέλεσμα να μην έχουν καμία προστασία.

Οι συνθήκες των προσφύγων γίνονται όλο και χειρότερες, με τις βροχές και την χαμηλή θερμοκρασία να τους προκαλούν νέα

προβλήματα.

Και η κατάσταση στην Ειδομένη όμως δεν είναι καλύτερη, με τον καταυλισμό να έχει γεμίσει για ακόμα μια φορά με λάσπη.

Στο μεταξύ η Κυβέρνηση βρίσκεται σε αναζήτηση νέων χώρων που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε hot spots, με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής να φέρεται να έχει αποστείλει σχετικό έγγραφο στους Δήμους, με το οποίο τους ζητά να κάνουν καταγραφή των χώρων, οι οποίοι θα μπορούσαν να μετατραπούν σε κέντρα φιλοξενίας.

Την ίδια στιγμή, χώροι, όπως το Πολυτεχνείο, βρίσκονται υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστικές ομάδες, οι οποίες έχουν αναλάβει την πρωτοβουλία να φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες.

Η σχετική ανακοίνωση για την κατάληψη κτιρίου του Πολυτεχνείου:

«Το απόγευμα της Δευτέρας 29/02/2016, μετά από πρωτοβουλία της κατάληψης Θεμιστοκλέους 58 και σε συνεργασία με αλληλέγγυες/ους, καταλάβαμε το κτίριο Γκίνη στο Πολυτεχνείο προκειμένου να στεγαστούν σε αυτό οικογένειες μεταναστών που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στοιβαγμένες στην πλατεία Βικτωρίας… Άμεση δράση ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο! Φωτιά, Εξέγερση, Λευτεριά!».

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Στο έλεος της κακοκαιρίας χιλιάδες πρόσφυγες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα