Στις επάλξεις οι αγρότες – Κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων

15:26 21/1/2016 - Πηγή: iPop

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών, έπειτα από και από την ολοκλήρωση της γενικής συνελεύσεως των αγροτών στα Τέμπη. Προειδοποιητικός αποκλεισμός, χωρίς τρακτέρ, του αυτοκινητοδρόμου Πειραιώς, Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Ευζώνων, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτών των Τεμπών, στα πλαίσια της κλιμάκωσης των αγροτικών κινητοποιήσεων, οι οποίες σημειώνονται

τα τελευταία 24ωρα στη χώρα, αποφασίστηκε ο αποκλεισμός του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ από τις 12.00 ως τις 14:00 οπότε και αναμένεται διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Σημειώνεται πως η εν λόγω απόφαση χαρακτηρίζεται από τους αγρότες ως «προειδοποιητική» στα πλαίσια των αγροτικών κινητοποιήσεων, με τους ίδιους να υποστηρίζουν πως μέσω του αγώνα τους δεν επιχειρούν να δυσκολέψουν άλλες κοινωνικές ομάδες, ενώ ταυτόχρονα υπογραμμίζουν πως δέχονται από άλλους επαγγελματικούς κλάδους, μηνύματα συμπαράστασης.

Έντονες συνεχίζουν να είναι οι αντιδράσεις κατά του ασφαλιστικού. Οι κινητοποιήσεις των αγροτών κορυφώνονται την ίδια ώρα που οι επιστημονικοί φορείς ολοκλήρωσαν την πορεία διαμαρτυρίας τους προς το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Οι αγρότες έχουν πατήσει το φρένο στα τρακτέρ του κόβοντας τη χώρα σε τουλάχιστον τέσσερα κομμάτια.

Μεγαλύτερο μπλόκο συνεχίζει να είναι αυτό των Τεμπών, όπου βρίσκονται ήδη ακινητοποιημένα πάνω 1.2000 τρακτέρ, ενώ, όπως έχει γίνει γνωστό συνεχώς καταφθάνουν και άλλα.Αναλυτικά τα μπλόκα των αγροτών σύμφωνα με το seleo.gr:

Οι αγρότες από το μπλόκο που έχει στηθεί στα Τέμπη καλούν το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι να προσέλθουν στο σημείο εκπρόσωποι των λοιπών μπλόκων, που έχουν στηθεί στο εθνικό δίκτυο της χώρας, έτσι ώστε να μπορέσουν να συζητήσουν για να συντονίσουν τις κινήσεις τους.

Αξίζει να τονιστεί, πως αρμόδιοι βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στις 12:00, το μεσημέρι της Πέμπτης, είχαν συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή.

Οργισμένοι αγρότες επιτέθηκαν στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
Εγκλωβισμένος για τουλάχιστον 12 ώρες έμεινε μέσα στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, την Τετάρτη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κομοτηνή.

Τι συνέβη έξω από το κτίριο;

Οι απελπισμένοι αγρότες βρέθηκαν εκεί για να συνομιλήσουν με τον υπουργό. Η ένταση ήταν μεγάλη και χρειάστηκε να γίνει παρέμβαση των ΜΑΤ.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του τοπικού συνεταιρισμού Νέστου, Γιάννης Πασαλίδης, στην εκπομπή Live U της Πόπης Τσαπανίδου, είχαν προειδοποιήσει πως θα λάβουν άμεσα μέτρα αν δεν έπαιρνε πίσω η Κυβέρνηση το ασφαλιστικό.

Οι αγρότες ζητούν άμεσα την απόσυρση του ασφαλιστικού για να ανοίξουν τους δρόμους.
Τι δήλωσε ο κ. Αποστόλου;

Είμαι διατεθειμένος να συνομιλήσω με τους αγρότες, να μεταβώ για διάλογο ακόμα και σε αγροτικά μπλόκα, αρκεί αυτό να το θέλουν οι αγρότες και οι εκπρόσωποι των συλλόγων και των συνδικαλιστικών τους φορέων. Δεν είναι στην κουλτούρα της Αριστεράς ούτε η βία ούτε τα ΜΑΤ

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπό συζήτηση είναι νέα μπλόκα στη Λακωνία, από τον Αγροτικό Σύλλογο Ανατολική Μάνης. Οι εκπρόσωποι των αγροτών της περιοχής καλούν τους πάντες να βγουν στους δρόμους και να στήσουν μπλόκο στην περιοχή της Λίμνης κοντά στο χωριό Αιγιές και συγκεκριμένα, επί της Εθνικής Οδού Σπάρτης – Γυθείου.

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης έφυγαν από το κέντρο της Θεσσαλονίκης οι αγρότες.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Άρτας έχει διοργανώσει συλλαλητήριο για το Σάββατο το πρωί, 23 Ιανουαρίου, στο κέντρο της πόλης.

Κλειστός ο κόμβος Κερδυλλίων στην Εγνατία οδό, στις Σέρρες
Στην Εγνατία οδό βρίσκονται πάνω από 750 τρακτέρ και αρκετά άλλα αγροτικά οχήματα. Σημειωτέον ότι η ουρά που έχει σχηματιστεί είναι τουλάχιστον 5 χιλιόμετρα. Όπως, μάλιστα υπογραμμίζει ο συντονιστής του μπλόκου, το κλείσιμο της Εγνατίας οδού, θα παραταθεί όσο καιρό χρειαστεί.

Ενώ την ίδια στιγμή στην Ήπειρο και συγκεκριμένα, στην εθνική οδό Άρτας- Αθήνας, στο ύψος του Κομπατίου, τα τρακτέρ υποχώρησαν και οι δρόμοι άνοιξαν και η διέλευση των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Ανοιχτή και η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

Κλειστή, όμως, η διασταύρωση Κοκκινογείων προς την Εξοχή στη Δράμα

Κτηνοτρόφοι και αγρότες του νομού Δράμας έκλεισαν την διασταύρωση με πάνω από 500 οχήματα.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο Προμαχώνα. 1.200 τρακτέρ βρίσκονται εκεί και, όπως, τονίζουν οι παρόντες, μέχρι να αποσυρθούν τα μέτρα, δε θα φύγουν.
Η ουρά των τρακτέρ μοιάζει με θάλασσα:

Το μπλόκο των αγροτών που έχει στηθεί στη διασταύρωση Ορχομενού Λιβαδειάς, επισκέφτηκε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης την Τετάρτη.

Τι είπε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάρκος Μπόλαρης;

Οι κινητοποιήσεις είναι μέσο αγώνα και όχι αυτοσκοπός. Έχουν στόχο να λύσουν υπαρκτά πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που πρέπει να λυθούν με διάλογο και εντός του πλαισίου νομιμότητας. Όταν εκφεύγουν από το πλαίσιο νομιμότητας τότε εκτίθενται και όσοι τους χρησιμοποιούν. Οι κινητοποιήσεις προβλέπονται από το Σύνταγμα και αυτό το δικαίωμα πρέπει να ασκείται με σεβασμό στους νόμους.

Σε ανάρτηση του στο Facebook ανέβασε την ακόλουθη φωτογραφία και υπογράμμισε:

Σήμερα, συζητώντας με τους αγρότες μας στη Βοιωτία.Αν δεν στηρίξουμε την παραγωγή και τους ανθρώπους της, δεν πρόκειται να βγούμε ποτέ από το φαύλο κύκλο της ύφεσης. Είμαστε στο πλευρό τους γιατί πιστεύουμε ότι αντί να τους γονατίζουμε, πρέπει να τους ενισχύσουμε για να γίνουν μπροστάρηδες στην ανάπτυξη

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας σε ανακοίνωση της τονίζει:
«Απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι τη διασταύρωση Στομίου λόγω συγκέντρωσης τρακτέρ στη Γυρτώνη και της μετέπειτα κίνησής τους στα Τέμπη, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί ώστε να παραταχθούν εκατέρωθεν της εθνικής οδού.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων και να ενημερώνονται διαρκώς για κάθε μεταβολή των κυκλοφοριακών συνθηκών.

Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας: 2410 683168, 2410 683169».

Και στην εθνική οδό Πάτρας – Πύργου παρατεταγμένα τρακτέρ:

Οι αγρότες στην εθνική Πάτρας- Πύργου έχουν κλείσει το δρόμο σε τρία σημεία.

Στους δρόμους και οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι έχουν μπλόκα στο Αγγελόκαστρο, το Νεοχώρι, τη Γουριά αλλά και Κατοχή.

Όπως μάλιστα δήλωσαν στις 12:00, την Πέμπτη, θα κλείσουν την εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου της Ερμίτσας που είναι κοντά στο Αγρίνιο.

Στον νομό Αργολίδας και Λακωνίας από το μεσημέρι της Τέταρτης οι αγρότες πάτησαν φρένο στα τρακτέρ τους και σημείωσαν, όμως, δε θα αφήσουν τους δρόμους ανοιχτούς, καθώς οι αποκλεισμοί θα είναι συμβολικοί και ολιγόλεπτοι.

Την Τρίτη 26 Ιανουαρίου αναμένεται να διεξαχθεί η προ ημερησίας συζήτηση για το ασφαλιστικό στην οποία θα συμμετέχουν οι αρχηγοί των κομμάτων. Την εν λόγω συζήτηση ζήτησε η Κυβέρνηση.

Πότε θα γίνει;

Στις 18: 30 το απόγευμα και πρέπει να τονιστεί πως θα αποτελέσει την πρώτη κοινοβουλευτική σύγκρουση Τσίπρα- Μητσοτάκη.

Στις 11:30 την Πέμπτη, οι επιστημονικοί φορείς πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια η οποία θα κορυφωθεί με πορεία που θα έχει κατεύθυνση το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή.
Στη μια το μεσημέρι της Πέμπτης, πρόσκληση για συμμετοχή στον αποκλεισμό του υπουργείου Εργασίας έχουν στείλει ομοσπονδίες, σωματεία αλλά και η ΑΔΕΔΥ.

Τι αναφέρει σχετική ανακοίνωση;

Αγωνιζόμαστε για να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΔΝΤ για τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και παράλληλα διαδηλώνουμε για να εκφράσουμε την οργή μας για το θάνατο, από εργατικό ατύχημα, του συνάδελφου μας, Γ. Σταμέλου, εργαζόμενου στα 5μηνα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας

Συνεχίζονται οι απεργίες για δεύτερη μέρα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Σε συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του κτηρίου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προχώρησαν οι εργαζόμενοι του, το πρωί της Πέμπτης.

Στάσεις εργασίας και στους σιδηροδρόμους:
Τις συγκεκριμένες ώρες οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους πραγματοποιούν στάση εργασίας:

05:00-08:0013:00-16:0021:00-24:00

Ματαιώσεις αλλά και τροποποιήσεις θα σημειωθούν και στα δρομολόγια όλου του σιδηροδρομικού δικτύου, των αμαξοστοιχιών του Προαστιακού της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Πάτρας. Επίσης, θα υπάρχουν προβλήματα και στα δρομολόγια των λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο-Πάτρα.

Αναλυτικά οι αριθμοί των αμαξοστοιχιών των οποίων τα δρομολόγια ματαιώνονται, όπως τονίζουν σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι:

Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη (19-21/01)

Μεταξύ Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Αθηνών: θα καταργηθούν όλες οι επιβατικές αμαξοστοιχίες I/C. Οι βραδινές αμαξοστοιχίες 600 και 601 θα κυκλοφορήσουν μετά τη λήξη των στάσεων εργασίας την Πέμπτη τα μεσάνυχτα, χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων.

Μεταξύ Αθηνών-Καλαμπάκας-Αθηνών: 884, 885.

Μεταξύ Αθηνών-Λειανοκλαδίου-Αθηνών: 1510, 1511.

Μεταξύ Λειανοκλαδίου-Λαμίας-Στυλίδας-Λειανοκλαδίου: θα καταργηθούν όλες οι αμαξοστοιχίες.

Μεταξύ Πειραιώς-Αθηνών-Χαλκίδας-Αθηνών-Πειραιώς: θα καταργηθούν όλες οι αμαξοστοιχίες οι αμαξοστοιχίες του Προαστιακού, εκτός των 1540/11540,1558/11558,11549/1549,12537/2537.

Μεταξύ Λάρισας-Βόλου-Λάρισας: 1570, 1572, 1576, 1578, 2574, 2576, 1571, 1573, 1577, 1579, 2575, 2577.

Μεταξύ Λάρισας-Παλαιοφαρσάλου-Καλαμπάκας-Λάρισας-Θεσσαλονίκης-Καλαμπάκας: θα καταργηθούν όλες οι αμαξοστοιχίες, εκτός των 590 (μεταξύ Λάρισας-Θεσσαλονίκης), 591/886, (Θεσσαλονίκη-Καλαμπάκα), 887 (Καλαμπάκα-Παλαιοφάρσαλα).

Μεταξύ Αεροδρομίου-Κιάτου-Αεροδρομίου: οι αμαξοστοιχίες του Προαστιακού 4400, 4402, 4412, 4414, 4416, 4418, 4428, 4430, 4432, 4401, 4403, 4415, 4417, 4419, 4431, 4433. Οι αμαξοστοιχίες 4405 και 4421 θα κυκλοφορήσουν από Λιόσια έως Αεροδρόμιο, ενώ οι αμαξοστοιχίες 4404 και 4420 θα αναχωρήσουν μετά τη λήξη της στάσης εργασίας.
Μεταξύ Αθηνών-Λιοσίων-Αθηνών: οι αμαξοστοιχίες του Προαστιακού 4300, 4302, 4316, 4318, 4301, 4303, 4317, 4319.
Μεταξύ Αεροδρομίου-Λιοσίων-Αεροδρομίου: οι αμαξοστοιχίες του Προαστιακού 4200, 4202, 4204, 4206, 4208, 4230, 4232, 4234, 4236, 4238, 4240, 4262, 4264, 4201, 4203, 4205, 4207, 4227, 4229, 4231, 4233, 4235, 4237, 4239, 4259, 4261, 4263, 4265.
Μεταξύ Θεσσαλονίκης-Λάρισας-Θεσσαλονίκης: οι αμαξοστοιχίες του Προαστιακού 1590, 1592, 2590, 2592, 3590, 1591, 1593, 2591, 2593, 3593. Η αμαξοστοιχία 1599 μεταξύ Λάρισας-Παλαιοφαρσάλου καταργείται.

Μεταξύ Θεσσαλονίκης-Έδεσσας-Φλώρινας-Θεσσαλονίκης: καταργούνται όλες οι αμαξοστοιχίες.

Μεταξύ Θεσσαλονίκης-Αλεξανδρούπολης-Θεσσαλονίκης: 600, 601, IC91, IC90.

Μεταξύ Αλεξανδρούπολης-Δικαίων-Αλεξανδρούπολης: IC90, IC91, 1682, 1683, 1684, 1685.

Μεταξύ Διακοπτού-Καλαβρύτων-Διακοπτού: 1336, 1337.

Μεταξύ Αγ. Ανδρέα-Πάτρας-Ρίου-Αγ. Βασιλείου: οι αμαξοστοιχίες του Προαστιακού 1300, 1301, 1302, 1303, 1304, 2303, 2304, 2305, 2306, 2307, 2308, 3300, 3309, 4300, 4301, 4302, 4303. Επίσης, δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των λεωφορείων μεταξύ Κιάτου-Πάτρας-Κιάτου Λ2, Λ4, Λ6, Λ12, Λ14, Λ16, Λ18, Λ1, Λ9, Λ11, Λ13, Λ15, Λ23, Λ25, καθώς και όλα τα δρομολόγια μεταξύ Βόλου-Λάρισας-Βόλου.

Μεταξύ Πύργου-Κατάκολου-Ολυμπίας-Πύργου: δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 1380 και 1381 μεταξύ Ολυμπίας-Πύργου»

photo:SOOC / Stringer

The post Στις επάλξεις οι αγρότες – Κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων appeared first on iPop.

Keywords
εν λόγω, σταση εργασιας, αθηνα, θεσσαλονικη, παθε, seleo, βουλη, κομοτηνη, ματ, live, αποσυρση, νέα, ελλαδα, συνταγμα, facebook, συμμετοχή, ΑΔΕΔΥ, ΔΝΤ, απεργιες, photo, ipop, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, αποσυρση αυτοκινητων 2011, ομαδα διας, συνταγμα live, www.facebook.com, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, ολυμπια, τσιπρας, λιοσιων 104, 600 δις, απεργια 8 νοεμβριου, απεργια αδεδυ, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, μπλοκα αγροτων, τσαπανιδου, βουλευτες, ipop, γουρια, υπουργειο εργασιας, εθνικη, θαλασσα, πειραιως, πλαισιο, υψος, φωτογραφια, ωρα, αγρινιο, αεροδρομιο, ασφαλιστικο, ατυχημα, βοιωτια, γινει, γραφεια, διαστημα, διευθυνση, δρομολογια, δικτυο, εγνατια, ειπε, εν λόγω, ευζωνων, ιδια, κυβερνηση, κινηση, κιατο, κομβος, κτιριο, λακωνια, ληξη, λιοσια, ματ, μηνυματα, μπλοκο, οδος, οχηματων, οχηματα, παθε, πεμπτη, προβληματα, προγραμματα, προπυλαια, πρωι, ρυθμισεις, σαββατο, συγκεκριμενα, συζητηση, συγκεντρωση, συμμετοχή, σχεδια, τεμπη, τμημα, τρακτερ, τρια, τριτη, ωρες, δικαιωμα, εθνικο, ηπειρο, χωρα, υπουργειο, κωστας, μοιαζει, οδηγοι, ομαδες, οργη, ουρα, πληροφοριες, seleo, seleo.gr
Τυχαία Θέματα