Στην αναγκαιότητα ελάφρυνσης του χρέους εμμένει η Λαγκάρντ- Ζητά από την Ελλάδα πραγματικά μέτρα

16:28 18/4/2016 - Πηγή: iPop

Υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους τάχθηκε για ακόμα τάχθηκε η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξη της την Δευτέρα στην τηλεόραση του BBC. Να τονισθεί πως παράλληλα άφησε αιχμές για την ελληνική Κυβέρνηση ζητώντας την εφαρμογή «πραγματικών» μέτρων.

«Ζητάμε μια δοκιμασία ρεαλισμού και βιωσιμότητας, με τα μεγέθη να είναι ρεαλιστικά. Δεν μπορούμε να κάνουμε παρατραβηγμένες και φανταστικές υποθέσεις για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας» είπε

η Κριστίν Λαγκάρντ στο δημοσιογράφο του BBC Στέφεν Σακούρ.

Ενώ πρόσθεσε: «Πρέπει επίσης να δούμε τα πραγματικά μέτρα που θα εφαρμόσει η ελληνική Κυβέρνηση και τα οποία θα αποκαταστήσουν την ελληνική οικονομία».

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε η Κριστίν Λαγκάρντ:

Το χρέος πρέπει να καταστεί βιώσιμο

Και παράλληλα επισήμανε πως αυτό το οποίο θα πρέπει να γίνει μέσω της ελάφρυνσης του κόστους εξυπηρέτησης είναι «η μείωση των τόκων».

Εν συνεχεία η Διευθύντρια του ΔΝΤ αναφέρθηκε στην ύπαρξη ενός ρεαλιστικού και βιώσιμου προγράμματος βοήθειας το οποίο μάλιστα το χαρακτήρισε και «αναγκαίο».

Στο κλείσιμο της συνέντευξης της εκτός από τις μεταρρυθμίσεις μίλησε και για την οικονομία της Κίνας και το Brexit.

Σημείωση!

Η συνέντευξη της επικεφαλής του ΔΝΤ, στην Ουάσιγκτον, πραγματοποιήθηκε μπροστά σε κοινό.

The post Στην αναγκαιότητα ελάφρυνσης του χρέους εμμένει η Λαγκάρντ- Ζητά από την Ελλάδα πραγματικά μέτρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα