Στα λευκά έχει ντυθεί η Αθήνα- Επέλαση του χιονιά σ’ όλη την χώρα

21:24 9/1/2017 - Πηγή: iPop

Απ’το βράδυ της Δευτέρας ξεκίνησαν να πέφτουν τα πρώτα χιόνια στην Αθήνα, με τα Βόρεια Προάστια να έχουν ντυθεί ήδη στα λευκά, ενώ την ίδια εικόνα αναμένεται να αντικρίσουν και οι κάτοικοι των υπόλοιπων προαστίων όταν ξυπνήσουν το πρωί της Τρίτης.

Χιόνια πέφτουν ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, με τα αυτοκίνητα να έχουν ήδη καλυφθεί από λευκό στρώμα στις οροφές τους.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ,

οι χιονοπτώσεις θα είναι πιο έντονες στο Βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια, τις Σποράδες, ενώ ο χιονιάς αναμένεται να καλύψει – αλλά με λιγότερη ένταση- και την Αττική, τις Κυκλάδες, την Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να παρουσιάσουν ύφεση απ’ την Πέμπτη και μετά.

Αίσιο σημειώνεται πως ήταν το τέλος για τους δύο αγνοούμενους στην Εύβοια, με τους δύο ανθρώπους να εντοπίζονται λίγες ώρες μετά την εξαφάνισή τους.

Διαβάστε εδώ πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους.

Στην Αττική η κυκλοφορία έχει διακοπεί:

Στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πεντέλης 414 έως το ύψος της λεωφόρου Διονύσου.Από το 4ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θήβας, στο ρεύμα προς τη Θήβα, για φορτηγά, ενώ η κίνηση των υπόλοιπων οχημάτων γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.Θερμαινόμενοι χώροι στο κέντρο της Αθήνας

Στο κέντρο της Αθήνας λειτουργούν οι εξής θερμαινόμενοι χώροι για τις ευάλωτες ομάδες:

Η Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς, Αίμονος 9 και Άστρους , τηλ. 2105140877Η Λέσχη Φιλίας Κουκακίου (Δράκου 26-28) τηλ. 210 9232044Η Αίθουσα γυμναστηρίου ΟΠΑΝΔΑ, Παγκράτι (Φορμίωνος 12), τηλ. 210 7222590, 210 7216707Η Λέσχη Φιλίας (Πανόρμου και Βαθέoς) τηλ. 210- 6459890, 210 6451870Η Λέσχη Φιλίας πλ. Αμερικής (Τελέστου 4) τηλ. 210-8646481Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τον χιονιά

Σήμερα Δευτέρα (09/01/2017) και αύριο Τρίτη (10/01/2017):

α. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και κατά περιόδους στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στην Αττική παροδικές χιονοπτώσεις από απόψε το βράδυ, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στα βόρεια.

β. Παγετός κατά τόπους ισχυρός, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός.

γ. Τοπικές καταιγίδες από απόψε το βράδυ στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και σταδιακά στις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

δ. Τοπικά θυελλώδεις άνεμοι από απόψε το βράδυ στο Αιγαίο.

Την Τετάρτη (11/1) και την Πέμπτη (12/1):

α. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα του Ιονίου, της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου, του Αιγαίου και πιθανόν της Κρήτης.

γ. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι.

Κλειστά σχολεία σ΄όλη την χώρα

Για ακόμα μια μέρα η κακοκαιρία θα κρατήσει τους μαθητές μακριά απ’το σχολείο σε πολλές περιοχές της χώρας, με τη λίστα των σχολικών μονάδων που δεν θα λειτουργήσουν συνεχώς να ενημερώνεται.

Εύβοια: Με απόφαση της Δημάρχου Ιστιαίας – Αιδηψού κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη 10-01-2017 τα σχολεία.Κύμη-Αλιβέρι: Κλειστά τα σχολεία και σε όλη την περιφέρεια του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.Δράμα: Με απόφαση του Δημάρχου Δημητρίου Δαλακάκη θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη 10/01/2017 τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και ο Βρεφικός Σταθμός και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Δοξάτου λόγω των συνεχιζόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.Κιλκίς: Κλειστά, θα είναι την Τρίτη και όλα τα σχολεία του Δήμου Κιλκίς με απόφαση Δημάρχου.Θεσσαλονίκη: Κλειστά θα είναι και τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε 13 από τους 14 δήμους του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.Χωρίς σχολεία θα μείνει και ο Δήμος Χαλκηδόνος αλλά και ο Δήμος Βόλβης.Κλειστά επίσης, θα είναι και τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους Δήμους Κατερίνης, Κιλκίς και Έδεσσας.Ξάνθη: Με απόφαση που έδωσε στη δημοσιότητα ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, τα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης θα παραμείνουν κλειστά.Κλειστά θα είναι τα σχολεία στην Πάτρα και στη Λάρισα αλλά και Φθιώτιδα.Στο νησί της Χίου, δεν θα λειτουργούν οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Βολισσού, Καρδάμυλων, Λαγκάδας, Συκιάδας, Καρυών, Θολοποταμίου, Αγίου Γεωργίου Συκούση και Λιθίου και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: Βολισσού και Καρδάμυλων, όπως και στο νησί των Οινουσσών.Κλειστά τα σχολεία και στον δήμο ΚαλαμπάκαςΣτο δήμο Δυτικής Αχαΐας δεν θα λειτουργήσουν αύριο τα δημοτικά σχολεία στις κοινότητες Πηγάδια Σαντομέρι, Πόρτες Μιχόι, Βελιτσές και Σπάτα.Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τρίτη τα σχολεία του δήμου Καλαβρύτων.Στην Αιτωλοακαρνανία στο δήμο Ναυπακτίας θα παραμείνουν αύριο κλειστά το δημοτικό και το νηπιαγωγείο Δάφνης, καθώς και το νηπιαγωγείο Ξηροπηγάδου, ενώ στο δήμο Μεσολογγίου, τα δημοτικά σχολεία στις τοπικές κοινότητες Ελληνικά, ‘Αγιος Θωμάς και Σταμνά, θα ξεκινήσουν να λειτουργούν στις 9:00 το πρωί.Στους δήμους Κοζάνης, Εορδαίας, Βοϊου, Σερβίων Βελβεντού, Γρεβενών, Δεσκάτης, Καστοριάς, ‘Αργους Ορεστικού, Νεστορίου, Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών επίσης δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.Στον δήμο Ηράκλειας Σερρών, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί.Στην Αττική προς το παρόν έχει γίνει γνωστό ότι κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στον Δήμο Κηφισιάς, Αθηναίων, Αμαρουσίου, Αγίας Παρασκευής, Νέας Ιωνίας, Παπάγου- Χολαργού, Διονύσου,Βριλησσίων, Λυκόβρυσης- Πεύκης, Παιανίας- Γλυκών Νερών, Ραφήνας και Πεντέλης.

The post Στα λευκά έχει ντυθεί η Αθήνα- Επέλαση του χιονιά σ’ όλη την χώρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα