Σπουδαία νέα! Το Misgendering θεωρείται παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα με το Δικαστηρίου του Καναδά

14:52 6/10/2021 - Πηγή: iPop

Σύμφωνα με απόφαση του Δικαστηρίου του Καναδά είναι παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων να κάνεις misgendering στον χώρο εργασίας κι αυτό είναι το εξαιρετικό νέο της ημέρας!

Την περασμένη Τετάρτη, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της British Columbia αποφάνθηκε υπέρ το Jessie Nelson, εργαζόμενης σε εστιατόριο που ταυτοποιείται ως μη δυαδικό, gender fluid, trans και χρησιμοποιεί το ουδέτερο γένος, που υπέβαλε καταγγελία εναντίον του πρώην εργοδότη τους, Buono Osteria. Το Nelson,

το οποία ανήκει στην LGBTQ+, ισχυρίστηκε ότι το ιταλικό εστιατόριο έκανε διακρίσεις χρησιμοποιώντας σκόπιμα λανθασμένες αντωνυμίες. Ισχυρίστηκε ότι οι πρώην εργοδότες τους χρησιμοποιούσαν επίτηδες ψευδώνυμα όπως «γλυκιά μου» και «αγάπη μου».

Το Misgendering θεωρείται παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μια απόφαση σεβασμού

Σε μια απόφαση 42 σελίδων, ο εκπρόσωπος του Δικαστηρίου Devyn Cousineau διαπίστωσε ότι η δυσλειτουργική συμπεριφορά του εστιατορίου παραβίαζε τον Καναδικό νόμο για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Συνέχισε γράφοντας ότι οι αντωνυμίες είναι «θεμελιώδες μέρος της ταυτότητας ενός ατόμου» και ότι η σωστή χρήση τους υποδηλώνει «ότι βλέπουμε και σεβόμαστε ένα άτομο για αυτό που είναι».

Pexels

Τι σημαίνει το κάθε χρώμα στη σημαία της LGBTQ κοινότητας;

«Οι αντωνυμίες είναι βασικό κομμάτι της ταυτότητας ενός ατόμου και η σωστή χρήση τους δείχνει ότι σεβόμαστε και βλέπουμε έναν άνθρωπο για αυτό ακριβώς που είναι. Ειδικότερα τα trans, μη δυαδικά και άτομα που δεν είναι cis, χρειάζονται ακόμα περισσότερο τον σεβασμό και την αποδοχή, όταν γίνεται η σωστή χρήση των αντωνυμιών. Νιώθουν ασφάλεια και πως δεν χρειάζεται να «φωνάζουν» κάθε μέρα για την ύπαρξή τους», δήλωσε ο Devyn Cousineau.

Εκτός από το ποσό των 30.000 δολαρίων που θα πάρει το Jessie Nelson, αλλά και σε κάθε άτομο που θα υφίσταται misgendering στον Καναδά, θα υπάρξει υποχρεωτικό diversity μεταξύ των εργαζομένων, εκπαίδευση για όλο το προσωπικό  σε θέματα συμπερίληψης αλλά και νέα επίσημη πολιτική για τη σωστή χρήση αντωνυμιών. 

«Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως ένδειξη ευγένειας και σεβασμού», ανέφερε ο Smith, ο δικηγόρος του Jessie Nelson, στο καναδικό δελτίο ειδήσεων CityNews. «Δεν είναι επιλογή να σεβόμαστε τις αντωνυμίες που επιλέγουν οι trans άνθρωποι για τον εαυτό τους. Είναι νομική απαίτηση!»

Αξίζει να αναφερθείς πως το Jessie Nelson απολύθηκε το 2019 από την επιχείρηση, μετά από προσβλητική συμπεριφορά του μάνατζερ και ειδικά μετά από μία συνάντηση, στην οποία ζήτησε να χρησιμοποιούν το ουδέτερο γένος και για τους πελάτες, ώστε να μην υπάρξει περίπτωση προσβολής. Ο μάνατζερ του είπε ότι δεν είναι σε θέση να κάνει κουμάντο και ότι «αυτά πηγαίνουν κόντρα σε αυτά για τα οποία πολέμησε ο παππούς του». Ακολούθησε η απόλυση, με τη δικαιολογία ότι «δεν ταιριάζει με το υπόλοιπο προσωπικό».

«Έζησα όλη μου τη ζωή προσπαθώντας να εκφράσω τον εαυτό μου και να καταλάβω ποιος είμαι και να βρω μια θέση σε αυτόν τον κόσμο», δήλωσε το Jessie Nelson. «Έχω δουλέψει πολύ σκληρά και έχω περάσει πολλά για να φτάσω εδώ και είναι μια δύσκολη μάχη που πρέπει να γίνεται σε καθημερινή βάση, πόσο μάλλον όταν κάποιος το κάνει σκόπιμα».

Pexels

5+1 gay friendly προορισμοί στον κόσμο που θα σε μαγέψουν με την ομορφιά τους

Στόχος του Jessie Nelson είναι να ρίξει τα φώτα της δημοσιότητας στην υπόθεση και να εξασφαλίσει πως «αυτό θα σταματήσεις να συμβαίνει. Είναι πολύ κουραστικό. Αξίζουμε να ζούμε, να χαιρόμαστε και να μας σέβονται για αυτό που είμαστε».

Να υπενθυμίσουμε πως η Βουλή του Καναδά είχε ήδη κάνει την αρχή από το 2017, όταν πέρασε το νομοσχέδιο C-16, το οποίο προστάτευε την ταυτότητα και την έκφραση του φύλου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Σπουδαία νέα! Το Misgendering θεωρείται παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα με το Δικαστηρίου του Καναδά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα