«Σπίτι μου»: Χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια για νέους με 275 ευρώ μηνιαία δόση – Τι σημαίνει στην πράξη; Ποιοι μπορούν να ωφεληθούν;

12:51 15/9/2022 - Πηγή: iPop

Τον Ιανουάριο του 2023 αναμένεται να ξεκινήσει η χορήγηση χαμηλότοκων ή άτοκων δάνεια για τα νέα ζευγάρια που επιθυμούν να κατοικήσουν σε ανακαινισμένα σπίτια. Μάλιστα, τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι αντίστοιχα των κριτηρίων που έχουν θεσπιστεί για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης.

Το συγκεκριμένο δάνειο, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη,

στο πλαίσιο του νέου προγράμματος στέγασης, αφορά ανακαινισμένα σπίτια ως 120 τετραγωνικά μέτρα και αξίας ως 150.000, με έτος κατασκευής ως το 2007.

Τη στρατηγική κοινωνικής στέγασης παρουσίασαν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος και ο διοικητής της Δ.ΥΠ.Α (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης), Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Το πρόγραμμα «Σπίτι μου» -όπως έχει ονομαστεί- περιλαμβάνει μέτρα για τη στέγαση πολιτών μέχρι 39 ετών, φοιτητών και ευάλωτων νοικοκυριών ως «ανάχωμα» στις τιμές ενοικίων που έχουν εκτοξευθεί στα ύψη.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ύψους 1,7 δισ. ευρώ που θα απευθύνεται σε πάνω από 100.000 ωφελούμενους με μία σειρά από πρωτοβουλίες, ώστε για να αποκτήσουν ή να μισθώσουν φθηνότερο σπίτι.

Πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Όλα όσα προβλέπουν τα νέα μέτρα Άτοκα ή χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια για νέους 25-39 ετώνΜαζική ανακαίνιση κενών κατοικιώνΑξιοποίηση ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου μέσω του θεσμού κοινωνικής αντιπαροχήςΕπιδότηση για ενεργειακή αναβάθμιση ιδιοκατοικούμενης κατοικίας για νέους 18-39 ετώνΕπιδότηση ανακαίνισης κατοικιών για μακροχρόνια μίσθωσηΔημιουργία νέων σύγχρονων φοιτητικών εστιώνΑύξηση φοιτητικού επιδόματοςΧορήγηση άτοκων ή χαμηλότοκων στεγαστικών δανείων σε νέους και νέα ζευγάρια 25-39 ετώνΔάνειο έως 150.000 ευρώ για αγορά πρώτης κατοικίας 120 τμ και έτος κκατασκευής έως το 2007Ωφελούμενοι: Έως 10.000 νέοι ή νέα ζευγάρια 25-39 ετώνΚατώτατο εισοδηματικό όριο: 10.000 ευρώ Ανώτερο εισοδηματικό όριο: Αντίστοιχο με επίδομα θέρμανσηςΠροϋπολογισμός: 500 εκατ. ευρώ (375 από το αποθεματικό της ΔΥΠΑ και 125 εκΔόση πολύ χαμηλότερη από ενοίκιο: 275 για σπίτι αξίας 100.000Άτοκο στεγαστικό δάνειο σε τρίτεκνους και πολύτεκνους ή αν ο δικαιούχος αποκτήσει όσο αποπληρ΄βνει 3+ παιδιάΠρόβλεψη για διπλασιασμότ ου προϋπολογισμού, σεπερίπτωση εξάντλησης των διαθέσιμων πόρωνΑπό 1ο 3μηνο 2023

Με τα μέτρα αυτά το επιτόκιο αντί να είναι 4%, θα είναι 1%.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Σπίτι μου»: Χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια για νέους με 275 ευρώ μηνιαία δόση – Τι σημαίνει στην πράξη; Ποιοι μπορούν να ωφεληθούν; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σπίτι, Χαμηλότοκα, 275, Ποιοι,spiti, chamilotoka, 275, poioi