«Σοβαρό τεστ» χαρακτηρίζει η Μέρκελ την τρομοκρατία του Ισλαμικού Κράτους

17:13 31/12/2016 - Πηγή: iPop

Το δικό της μήνυμα για την τρομοκρατία του Ισλαμικού Κράτους στέλνει η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ χαρακτηρίζοντας την «σοβαρό τεστ».

Η Καγκελάριος της Γερμανίας λίγες ώρες πριν μας αποχαιρετήσει το 2016 και ξεκινήσει το 2017 στο πρωτοχρονιάτικο της μίλησε για την τρομοκρατία των ισλαμιστών και εστίασε στην ψήφιση νόμων που, όπως δήλωσε στόχο θα έχουν να βελτιώσουν την ασφάλεια.

«Η

Ευρώπη είναι αργή και κοπιαστική. Αλλά εμείς οι Γερμανοί δεν θα πρέπει να επιστρέψουμε ποτέ να μας βαυκαλίσουν ότι ένα ευτυχισμένο μέλλον θα μπορούσε ποτέ να επιτευχθεί όταν ένα έθνος βαδίζει μόνο του» είπε η Μέρκελ.

«Αρκετοί άνθρωποι αποδίδουν στο 2016, την εντύπωση ότι ο κόσμος γύρισε τα πάνω κάτω ή ότι φαίνονταν για καιρό ως επίτευγμα, τώρα αμφισβητείται. Η Ευρωπαϊκή Ένωση για παράδειγμα», δήλωσε.

Λίγες μόνο ημέρες μετά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε πριν από τα Χριστούγεννα, στο Βερολίνο η Γερμανίδα Καγκελάριος δήλωσε:

Αρκετοί άνθρωποι αποδίδουν στο 2016, την εντύπωση ότι ο κόσμος γύρισε ανάποδα ή ό,τι φαίνονταν για καιρό ως επίτευγμα, τώρα αμφισβητείται. Η Ευρωπαϊκή Ένωση για παράδειγμα

Η Καγκελάριος της Γερμανίας αναφέρθηκε στους κατοίκους της χώρας της από τους οποίους ζήτησε ν’ αποφύγουν τον λαϊκισμό και υπογράμμισε:

Η Γερμανία θα πρέπει να έχει έναν ηγετικό ρόλο έναντι των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Θυμίζουμε, πως από την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου έχασαν τη ζωή τους 12 άτομα και πως ο Τυνήσιος δράστης της επίθεσης έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών στο Μιλάνο λίγες ημέρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα.

Οι έρευνες δεν έχουν σταματήσει και οι γερμανικές Αρχές συνεχίζουν να ψάχνουν για συνεργούς του δράστη που μπορεί να βρίσκονται στη χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Σε φρούριο έχει μετατραπεί ολόκληρος κόσμος για την υποδοχή του νέου έτους- Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

photo: reuters

The post «Σοβαρό τεστ» χαρακτηρίζει η Μέρκελ την τρομοκρατία του Ισλαμικού Κράτους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα