Σουλτς: Η Ε.Ε. είναι η καλύτερη εγγύηση για το μέλλον των Κυπρίων

13:12 27/3/2016 - Πηγή: iPop

Ηχηρό μήνυμα προς όλους τους Κύπριους απέστειλε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς ο οποίος τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για ένα «ευημερές και λαμπρό μέλλον» για όλους τους πολίτες της Κύπρου.

Ο Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενόψει της επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο τόνισε χαρακτηριστικά:

Οι Κύπριοι πολίτες δεν θα μείνουν

μόνοι τους την επομένη της λύσης του Κυπριακού

Να σημειωθεί πως ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναμένεται να φθάσει στην Κύπρο το βράδυ της Δευτέρας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του ο Μ. Σουλτς τόνισε:

Παρόλο που βρισκόμαστε κοντά σε μια διευθέτηση, υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει και χρειάζεται να καταβληθούν προσπάθειες, ακόμη και μετά την επανένωση. Η διεθνής κοινότητα και η ΕΕ πρέπει να είναι έτοιμες να βοηθήσουν, όπου αυτό είναι επωφελές

Ξεκαθάρισε πως οι πολίτες της Κύπρου «έχουν μπροστά τους ορισμένους κρίσιμους μήνες» και συμπλήρωσε: «Η πιθανότητα επανένωσης δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά. Δεν ήταν ποτέ τόσο απτή».

Ενώ αναφερόμενος στην επίσκεψη του ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είπε:

Θα επισκεφθώ την Κύπρο για να δείξω τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη διαδικασία που έχει αναληφθεί και υποστηρίζεται δημόσια τόσο από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη όσο και από τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητες Μουσταφά Ακιντζί με τις αξιοσημείωτες προσπάθειες που κάνουν

Όταν μάλιστα ερωτήθηκε για το αν συμφωνεί με τη θέση «πως το γεγονός ότι η Κύπρος είναι μέλος της ΕΕ αποτελεί ικανοποιητική εγγύηση για την ασφάλεια της χώρας και του λαού της μετά τη λύση» ο Μάρτιν Σουλτς επισήμανε: «Ένας από τους λόγους που τα κυρίαρχα κράτη έχουν επιλέξει να ενταχθούν στην ΕΕ είναι ότι η ειρήνη και η σταθερότητα της κάθε χώρας εξυπηρετούνται καλύτερα εντός της ΕΕ».

The post Σουλτς: Η Ε.Ε. είναι η καλύτερη εγγύηση για το μέλλον των Κυπρίων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα