Σοκάρουν οι αποκαλύψεις σχετικά με τη δολοφονία του Έλληνα του πρέσβη στη Βραζιλία- Όσα δήλωσαν οι δράστες

13:26 31/12/2016 - Πηγή: iPop

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν νέα στοιχεία σχετικά με τη δολοφονία του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία που δολοφονήθηκε από τη σύντροφο του και τον αστυνομικό- εραστή της, με τη βοήθεια του ξαδέρφου του αστυνομικού. Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκονται η σύντροφος του πρέσβη, Φρανσουάζ, ο εραστής της, Σέρτζιο Γκόμες Μορέιρα Φίλιο και ο εξάδεφος του, Εντουάρντο Μορέιρα Τενέστσι ντε Μέλο.

Τονίζουμε, ότι οι τρεις τους έχουν προφυλακιστεί με δικαστική

εντολή. Ο επικεφαλής της αστυνομίας ο οποίος έχει αναλάβει τις έρευνες δήλωσε σύμφωνα με τα βραζιλιάνικα Μέσα αναφορικά με τη σύντροφο του πρέσβη «Αφαίρεσε τη ζωή του πρέσβη για να απολαύσει τη ζωή της δίπλα στον εραστή της».

Όσοι είπαν οι δράστες στις καταθέσεις:

Ο εραστής της συζύγου του πρέσβη ο οποίος είναι στρατιωτικός και αστυνομικός επισήμανε κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του πως στραγγάλισε τον Κυριάκο Αμοιρίδη, ενώ βρισκόταν σε άμυνα, καθώς πρώτα οι δυο τους είχαν πιαστεί στα χέρια, αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το φονικό.

Θυμίζουμε, πως η αστυνομία είχε εντοπίσει αίμα στον καναπέ του σαλονιού του σπιτιού του θύματος και έτσι εκτίμησε, πως ο απανθρακωμένος πρέσβης ήταν ο Αμοιρίδης, ενώ έγινε γνωστό, πως οι γείτονες δεν είχαν ακούσει πυροβολισμούς.

Εν συνεχεία ο δράστης δήλωσε, πως όταν κατάλαβε πως σκότωσε τον Αμοιρίδη, κάλεσε τον εξάδελφό του έτσι ώστε να τον βοηθήσει να κρύψει το πτώμα και έφυγαν από το συγκρότημα βάζοντας το πτώμα σ΄ένα χαλί.

Τι είπε ο ξάδερφος;

Ο Μορέιρα Φίλιο, αλλά και η Φρανσουάζ Αμοιρίδη τον κάλεσαν για να διαπράξει το έγκλημα. Συγκεκριμένα, πηγή την οποία επικαλείται η βραζιλιάνη εφημερίδα, O Dia, τόνισε: «Δεν ήξερε ότι το θύμα ήταν πρέσβης. Νόμιζε ότι ήταν διερμηνέας».

Παράλληλα, ο ντε Μέλο ανέφερε, πως του υποσχέθηκαν 25.000 δολάρια για τη δολοφονία, τα οποία θα τα εισέπραττε 30 ημέρες μετά από το έγκλημα.

Ο ντε Μέλο επίσης σημείωσε, ότι «η Φρανσουάζ έφτασε στο σπίτι με την 11χρονη κόρη της με τον πρέσβη, μπαίνοντας από την πίσω πόρτα, τη στιγμή που ο Κυριάκος Αμοιρίδης ήταν ήδη νεκρός».

Όσα είπε η σύντροφος του θύματος:

Η σύντροφος του θύματος προσπάθησε να παραπλανήσει τις αρχές και δήλωσε την εξαφάνιση του συζύγου της, αλλά στο τέλος παραδέχθηκε πως ο πρέσβης δολοφονήθηκε από τον εραστή της. Επίσης, δήλωσε πως δεν συμμετείχε στο έγκλημα.

Πηγή της εφημερίδας σημείωσε: «Όταν είδε ότι δεν υπήρχε διέξοδος, ξέσπασε σε κλάματα και ομολόγησε ότι ο Μορέιρα Φίλιο τον σκότωσε και ότι εκείνη δεν έπρεπε να κατηγορηθεί και πως δεν μπορούσε να το αποφύγει».

Διαβάστε επίσης:

Βαθιά θλίψη για τον θάνατο του Έλληνα πρέσβη- Η σύντροφός του και ο αστυνομικός ομολόγησαν την ενοχή τους

photo: AP/ Leo Correa

The post Σοκάρουν οι αποκαλύψεις σχετικά με τη δολοφονία του Έλληνα του πρέσβη στη Βραζιλία- Όσα δήλωσαν οι δράστες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα