Σοκ στην Στοκχόλμη για τις δεκάδες επιθέσεις κουκουλοφόρων σε μετανάστες (video)

09:53 31/1/2016 - Πηγή: iPop

Σε κατάσταση πανικού είναι οι μετανάστες στην Στοκχόλμη μετά τις δεκάδες επιθέσεις που πραγματοποιούν κουκουλοφόροι σε βάρος τους. Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, οι επιθέσεις φαίνεται να συνδέονται με ομάδες χούλιγκαν, αλλά και με διάφορες νεοναζιστικές οργανώσεις.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής, από μια ομάδα κουκουλοφόρων που αποτελούν από 50 έως και 100 άτομα. Το ραντεβού τους είχε δοθεί στο Σέργκελς Τοργκ, μια μεγάλη πλατεία της πρωτεύουσας, που είναι στέκι μεταναστών.

A gang of masked men

rampaged through Stockholm threatening to attack migrants: https://t.co/r6l4iohQM2 pic.twitter.com/noWz8mJ0Wl

— VICE News (@vicenews) January 30, 2016


Σύμφωνα με πληροφορίες των αρχών μόλις ενημερώθηκαν για το σχέδιο της επίθεσης, αποφασίστηκε να γίνεται πλέον και εναέρια επιτήρηση της περιοχής με ελικόπτερα.

Τι δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στην εφημερίδα Aftonbladet;

Πέρασα από το σημείο, είδα μια ομάδα ανθρώπων ντυμένων στα μαύρα, να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους

O υπουργός Εσωτερικών της Σουηδίας, Άντερς Ίγκεμαν, μίλησε για το συμβάν και κατήγγειλε τις δεκάδες επιθέσεις τονίζοντας: «Υπάρχουν ομάδες ρατσιστών που απειλούν και υποκινούν το μίσος σε δημόσιους χώρους, πρέπει να απαντήσουμε με ισχύ. Πρόκειται για μία ανησυχητική εξέλιξη της κοινωνίας».

Όπως επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ένας άνδρας ηλικίας 46 ετών, ενώ τρεις ακόμα άνθρωποι προσήχθησαν από τις αρχές και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αξίζει να τονιστεί ότι μόλις το 2015, 163.000 πρόσφυγες κατέθεσαν αίτημα χορήγησης ασύλου στη Σουηδία.

The post Σοκ στην Στοκχόλμη για τις δεκάδες επιθέσεις κουκουλοφόρων σε μετανάστες (video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα