Σημαντικό εταίρο χαρακτηρίζει ο Πούτιν την Ελλάδα

09:38 26/5/2016 - Πηγή: iPop

Σημαντικό εταίρο της Ρωσίας στην Ευρώπη χαρακτηρίζει ο Πούτιν την Ελλάδα σε άρθρο του σε ελληνική εφημερίδα, μια μόλις ημέρα πριν την άφιξή του στην χώρα μας.

Κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο Ρώσος Πρόεδρος θα έχει επαφές τόσο με τον Προκόπη Παυλόπουλο, όσο και με τον Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, σε άρθρο του στην «Καθημερινή» ο Βλαντιμίρ

Πούτιν κάνει λόγο ότι οι ελληνορωσικές σχέσεις είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για το σύστημα που πρέπει να οικοδομηθεί ανάμεσα στη Ρωσία και την Ευρώπη.

Ο ίδιος κάνει νύξη φυσικά στη συνεργασία των δύο χωρών στον ενεργειακό τομέα. «Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στη διαφοροποίηση των διαδρόμων μεταφοράς ενέργειας, η οποία θα αυξήσει την σταθερότητα των προμηθειών και συνεπώς την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης συνολικά».

Τονίζεται ότι η επίσκεψη του Πούτιν έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά τα εγκαίνια εργασιών του αγωγού TAP, ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη.

Τέλος, ο Πούτιν στο άρθρο του μιλάει για τη ρωσική συμβολή στην αναβάθμιση των ελληνικών υποδομών στο πεδίο των μεταφορών, με την συμμετοχή ρωσικών επιχειρηματικών ομίλων στους διαγωνισμούς σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία των σιδηροδρομικών εταιρειών και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Photo: The Guardian

The post Σημαντικό εταίρο χαρακτηρίζει ο Πούτιν την Ελλάδα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα