Σεξ και εγκυμοσύνη πηγαίνουν πολύ!

22:36 1/4/2014 - Πηγή: iPop

Η εγκυμοσύνη είναι μια εποχή σωματικής και συναισθηματικής αλλαγής. Η επιθυμία για σεξ είναι διαφορετική από έγκυο σε έγκυο, κάποιες φορές μάλιστα η έγκυος αισθάνεται άβολα για τις αλλαγές που γίνονται στο σώμα της και δεν θέλει ο σύντροφος της να την ακουμπήσει. Σίγουρα όμως υπάρχουν αρκετές έγκυες οι οποίες εξαιτίας και των ορμονών έχουν ιδιαίτερα αυξημένη όρεξη για σεξουαλικές επαφές. Σεξ και εγκυμοσύνη πηγαίνουν όμως μαζί;

Από τη στιγμή που ο γιατρός σας θα χαρακτηρίσει την εγκυμοσύνη σας «κύηση χαμηλού κινδύνου» σας δίνει και την άδεια για οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή θέλετε. Μην το φτάσετε όμως στο άλλο άκρο, δεν χρειάζεται να σκαρφαλώσετε στον πολυέλαιο αυτή τη περίοδο, ούτε όμως και να απέχετε μέχρι να έρθει το μωρό σας στη ζωή!

Τι συμβαίνει όμως με τις «ορέξεις» της μέλλουσας μαμάς;

Στο πρώτο τρίμηνο, λένε οι γυναικολόγοι, οι ορμονικές μεταβολές, η εξάντληση, η ναυτία και οι αλλαγές στο σώμα σε συνδυασμό με τις συναισθηματικές μεταβολές μπορούν να απωθούν τη γυναίκα από την ιδέα της σεξουαλικής επαφής.

Στο δεύτερο τρίμηνο όμως, που τα συμπτώματα υποχωρούν και υπάρχει παράλληλα και αυξημένη αιμάτωση διόγκωση- αιμάτωση των γεννητικών οργάνων η επιθυμία για σεξ μεγαλώνει.

Στο τρίτο τρίμηνο, η επιθυμία για σεξ συχνά μειώνεται. Πλέον το μωρό έχει μεγαλώσει με αποτέλεσμα να έχει φουσκώσει περισσότερο το σώμα της μέλλουσας μητέρας, το μέγεθος της μήτρας έχει μεγαλώσει και γι’ αυτό το λόγο πέρα από τη διάθεση που εμφανίζεται μειωμένη υπάρχουν και πρακτικές δυσκολίες.

Το μωρό επηρεάζεται κατά τη σεξουαλική πράξη;

Το έμβρυο μέσα στη μήτρα, περιβάλλεται από μεμβράνες και αμνιακό υγρό. Αλλά και το ίδιο το σώμα μας έχει μεριμνήσει γι’ αυτό και δημιουργεί ένα είδος εισόδου στον τράχηλο που ουσιαστικά εμποδίζει την είσοδο των μικροβίων στη μήτρα.

Με λίγα λόγια, κατά τη σεξουαλική επαφή το έμβρυο δεν παθαίνει κάτι, ούτε «καταλαβαίνει» κάτι! Το πέος δεν μπορεί να φτάσει εκεί!

Ποιες είναι οι προτεινόμενες στάσεις;

Όποια στάση σας επιτρέπει να απολαύσετε την σεξουαλική πράξη. Μάλιστα οι γυναικολόγοι εξηγούν ότι απ’ το 2ο τρίμηνο και μετά, καλό είναι να αποφεύγεται η «ιεραποστολική» στάση –την οποία τα ζευγάρια θεωρούν την πιο «ασφαλή» καθώς η μήτρα, πιέζοντας την κάτω κοίλη φλέβα, μπορεί να ελαττώσει την παροχή αίματος στην καρδιά της γυναίκας.

Η χρήση προφυλακτικού είναι απαραίτητη;

Σε μια μονογαμική σχέση και όταν δεν υπάρχει κίνδυνος σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, η χρήση προφυλακτικού δεν είναι απαραίτητη.

Tip:

Έρευνες έχουν δείξει ότι η ερωτική επαφή κατά την εγκυμοσύνη έχει αυξήσει τα ποσοστά κολπικού τοκετού και έχει ελαττώσει τα ποσοστά πρόωρου τοκετού.

The post Σεξ και εγκυμοσύνη πηγαίνουν πολύ! appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα