Σε «ναυάγιο» κατέληξαν οι διαβουλεύσεις για το Κυπριακό στην Ελβετία

08:05 22/11/2016 - Πηγή: iPop

Δεν κατάφεραν Αναστασιάδης- Ακιντζί να καταλήξουν σε συμφωνία για το Κυπριακό στις συζητήσεις που έγιναν στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας. Η βασική διαφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι τα κριτήρια του εδαφικού.

Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Παρά τις καλύτερες των προσπαθειών τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης

και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δεν μπόρεσαν να επιτύχουν τις απαραίτητες περαιτέρω συγκλίσεις στα κριτήρια για εδαφικές προσαρμογές που θα άνοιγαν το δρόμο για την τελευταία πράξη των συνομιλιών

Και ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Χριστοδουλίδης απ’ την πλευρά του σημείωσε: «Δυστυχώς δεν υπήρξε κατάληξη στα κριτήρια του εδαφικού. Ο Πρόεδρος της Κύπρου θα ενημερώσει το Κυπριακό λαό ο ίδιος για τις εξελίξεις και όσα έγιναν στην Ελβετία».

Η βασική διαφωνία είναι στο ποσοστό επιστροφής των προσφύγων.

Ο κ. Χριστοδουλίδης συμπλήρωσε:

Είμαστε σταθερά αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις προσπάθειες τερματισμού της κατοχής της πατρίδας μας. Επιθυμούμε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον τον τερματισμό αυτής της απαράδεκτης κατάστασης πραγμάτων. Θα πράξουμε ότι είναι δυνατό για να πετύχουμε αυτό το στόχο

Με βάση τα νέα δεδομένα, δεν αναμένεται άμεση παρέμβαση της Αθήνας και της Άγκυρας για το θέμα των εγγυήσεων, κάτι το οποίο είχε ζητήσει ο Α. Τσίπρας, κάνοντας κάλεσμα στον Τ. Ερντογάν να συναντηθούν.

The post Σε «ναυάγιο» κατέληξαν οι διαβουλεύσεις για το Κυπριακό στην Ελβετία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα