Στη Βουλή οι αγρότες-Videos

15:11 14/2/2017 - Πηγή: iPop

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πανελλήνιο συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα το οποίο ξεκίνησε από την πλατεία Βάθη. Οι αγρότες οι οποίοι έδωσαν εκεί ραντεβού μετά τη μια το μεσημέρι πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή όπου και έφτασαν λίγο πριν τις 16:00.

Κλειστές είναι αυτή την ώρα οι οδοί Πατησίων και Σταδίου, καθώς και οι λεωφόροι Αμαλίας και Βασ. Σοφίας.

Σε δηλώσεις του νωρίτερα, ο Βαγγέλης Μπούτας, από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας,

είπε:

Πραγματοποιούμε το σημερινό πανελλαδικό συλλαλητήριο και καλούμε όλο το λαό της Αθήνας που υποφέρει από αυτήν την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ να μας δείξει αλληλεγγύη. Ο αγώνας συνεχίζεται ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε.

Στην πλατεία Βάθυ βρέθηκαν 1.000-1.500 άτομα και κλειστή ήταν η Αχαρνών. Αστυνομικές κλούβες έχουν κυκλώσει το χώρο γύρω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Τα εν λόγω άτομα λίγο μετά τις 15:00 ξεκίνησαν την πορεία τους προς την Βουλή όπου έφτασαν μια περίπου ώρα αργότερα.

Τις δυνάμεις τους με τους αγρότες της υπόλοιπης χώρας ενώνουν και περίπου 100 αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κρήτης οι οποίοι έφτασαν το πρωί της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά. Το παρών στο συλλαλητήριο δίνουν και αγρότες του νομού της Λάρισας.

Ποια είναι τα αιτήματα των αγροτών;

Μεταξύ των κύριων αιτημάτων των αγροτών τα οποία έχουν διατυπωθεί από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, είναι η κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, η μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, ακατάσχετο λογαριασμό στο ύψος των 15.000 ευρώ, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, καθώς επίσης και διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια έως 200.000 ευρώ.

Στο πλευρό των αγροτών βρίσκεται και ο Σύλλογος Εργαζομένων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ο οποίος έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως το τέλος του ωραρίου.

Την Τετάρτη κυβερνητικό κλιμάκιο στο οποίο επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, αναμένεται να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των αγροτών.

Διαβάστε επίσης:

Στην Αθήνα οι αγρότες- Δίνουν το παρών στο πανελλαδικό συλλαλητήριο

photo: ΑΠΕ

The post Στη Βουλή οι αγρότες-Videos appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα