Σε εξέλιξη η Σύνοδος στη Βιέννη για το προσφυγικό- Τουσκ: Κλειδί ο αποτελεσματικός έλεγχος των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε.

14:34 24/9/2016 - Πηγή: iPop

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στη Βιέννη της Αυστρίας η «μίνι» Σύνοδος για το προσφυγικό με τη συμμετοχή 10 χωρών. Το παρών δίνει και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα επαναλάβει τις ελληνικές θέσεις όσον αφορά την επίλυση του προσφυγικού.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να απευθύνει εκ νέου κάλεσμα στους Ευρωπαίους ηγέτες προκειμένου να βοηθήσουν την Ελλάδα στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρχει κίνδυνος για ολόκληρη την Ευρώπη.

Η ελληνική πλευρά ζητά:Άμεση επιτάχυνση των μετεγκαταστάσεωνΕντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων με τις χώρες προέλευσης για επιστροφέςΆμεση αύξηση των στελεχών του Ευρωπαϊκού Γραφείου για το Άσυλο (EASO) για στήριξη της Υπηρεσίας Ασύλου στη χώραΕνίσχυση συνεργασίας με την Frontex τόσο στο Αιγαίο, όσο και στα βόρεια σύνορα της χώρας, ώστε να σταλεί το μήνυμα στους διακινητές ότι οι παράνομες οδοί έχουν κλείσει και έχουν αντικατασταθεί με νόμιμεςΆμεση εφαρμογή της απόφασης για Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή και ΣυνοριοφυλακήΑποτελεσματικό έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. ζητά ο Τουσκ

Μέσω tweet ο Ντόναλντ Τουσκ αναφέρθηκε στην ανάγκη για αποτελεσματικό έλεγχο των εξωτερικών συνόρων.

«Από την αρχή της μεταναστευτικής κρίσης δεν είχα καμιά αμφιβολία ότι το βασικό ‘κλειδί’ για την επίλυση του θέματος είναι η αποκατάσταση του αποτελεσματικού ελέγχου των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε.».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε δηλώσεις του τονίζει πως «προφανώς, μια ουσιώδης προϋπόθεση για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι η στενή συνεργασία με τους εταίρους μας στα Βαλκάνια και την Τουρκία. Σήμερα θα πρέπει να συζητήσουμε για το πώς θα βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα των ενεργειών μας. Πρέπει να επιβεβαιώσουμε πολιτικά και στην πράξη ότι η διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων της παράνομης μετανάστευσης θα παραμείνει κλειστή για τα καλά».

We need to confirm politically & in practice that the Western Balkan route of irregular migration is closed for good https://t.co/Aa5sdQRy2C

— Donald Tusk (@eucopresident) September 24, 2016

Το πρόγραμμα της Συνόδου:

11:30
Άφιξη των αρχηγών κυβερνήσεων στο χώρ της Συνόδου (Ομοσπονδιακή Καγκελαρία της Αυστρίας)

Υποδοχή από τον Ομοσπονδιακό Καγκελάριο της Αυστρίας, κ. Κρίστιαν Κερν

11:30
Συνεδρία εργασίας

12:45
Οικογενειακή φωτογραφία

13:00
Γεύμα εργασίας

Δηλώσεις προς τα ΜΜΕ

Ολοκλήρωση της Συνόδου

Photo: Γ.Τ. Πρωθυπουργού |Andrea Bonetti

The post Σε εξέλιξη η Σύνοδος στη Βιέννη για το προσφυγικό- Τουσκ: Κλειδί ο αποτελεσματικός έλεγχος των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα