Σε απεργιακό κλοιό η χώρα- Τα μπλόκα αυξάνονται και κανείς δε δέχεται να κάνει πίσω

10:53 26/1/2016 - Πηγή: iPop

Μεγάλα τα προβλήματα στη χώρα μας. Οι απεργίες συνεχώς αυξάνονται την ώρα που οι αγρότες επισημαίνουν πως δεν θα κάνουν πίσω και αυξάνουν τα μπλόκα τους.

Την ίδια στιγμή σε αποκλειστική δήλωση που έκανε στην εκπομπή Live U της Πόπης Τσαπανίδου ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, τόνισε:

Ο κόσμος πρέπει να μας στηρίξει στο δύσκολο αγώνα που κάνουμε

Σε συλλαλητήριο στη Βουλή

καλεί σήμερα, Τρίτη, η ΑΔΕΔΥ στις 18:00, την ώρα δηλαδή που αναμένεται να ξεκινήσει η προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για το ασφαλιστικό στη Βουλή. Η συγκέντρωση θα ξεκινήσει από την πλατεία Κλαυθμώνος και η πορεία θα κατευθυνθεί προς τη Βουλή.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της;

«Το σχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. για το ασφαλιστικό, αποτελεί ένα βαθιά αντιλαϊκό νομοσχέδιο που κατεδαφίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα έχει απομείνει στο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση, προωθεί νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά».

Χωρίς πλοία από αύριο η χώρα

Παράλληλα, δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια της χώρας από τις 6 το πρωί της Τετάρτης λόγων 48ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΠΝΟ.

Η ΠΝΟ έχει επίσης δηλώσει πως οι ναυτικοί θα συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ στις 4 Φεβρουαρίου.

Με αποχή από τα καθήκοντα τους απαντούν οι δικηγόροι και μηχανικοί. Οι γιατροί επίσης επισήμαναν με ανακοίνωση τους πως θα πραγματοποιήσουν απεργία στις 28 και 29 του μήνα.

Κλείνουν και οι λαϊκές αγορές

Οι παραγωγοί δείχνουν τη στήριξη τους στους αγρότες και αποφάσισαν να μην επιτρέψουν να γίνουν λαϊκές αγορές την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Τι δήλωσε στην εκπομπή Live U της Πόπης Τσαπανίδου, ο Π. Μόσχος, ο οποίος είναι ο πρόεδρος της Παν. Ομοσπ. Συλλ. Παραγωγών και Πολιτών Λαϊκών Αγορών;

Συμμετέχουμε ενεργά από τις 18 του μήνα στις κινητοποιήσεις των αγροτών κατά του ασφαλιστικού που αποτελεί ταφόπλακα για όλους μας

Τι γίνεται με τους αγρότες; Οι αγρότες δηλώνουν πως θα παλέψουν με στόχο να δικαιωθούν και σήμερα, Τρίτη αποφασίζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Στο Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου θα γίνει συνάντηση των εκπροσώπων των αγροτών, ενώ και η Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων έχει κάνει έκκληση για σύσκεψη προκειμένου να οργανωθούν τα μπλόκα και οι κινητοποιήσεις.

Οι αγρότες δεν αποκλείουν να συνεχίσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους από την Τετάρτη.

Το τελωνείο Προμαχώνα άνοιξε προσωρινά για να υπάρξει κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση, όμως οι αγρότες επιμένουν στο επ’ αόριστο κλείσιμό του.

Αξίζει επίσης να τονιστεί πως την Τρίτη, στήνεται και το μπλόκο στα «πράσινα φανάρια», τη διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία», από αγρότες και κτηνοτρόφους της ανατολικής Θεσσαλονίκης αλλά και του Νομού Χαλκιδικής.

Στις 10:00 το πρωί της Τρίτης οι παραγωγοί της περιοχής, έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον ΟΓΑ στην Θεσσαλονίκη, ενώ σημειώνεται πως οι περισσότερες αγρότες προετοιμάζονται για να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Agrotica στις 28 του μήνα.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει δίωρους αποκλεισμούς το μεσημέρι (12:00-14:00).

Σημειώνεται πως το μπλόκο του Προμαχώνα έχει ενισχυθεί και πλέον μετράει 1.600 παρατεταγμένα τρακτέρ.

Αλεξιάδης: Οι αγρότες θα φορολογούνται με υπολογισμό των εσόδων και τω εξόδων

«Εμείς δεν φορολογούμε τους αγρότες με τεκμαρτό τρόπο, αλλά με λογιστικό. Έσοδα μείον έξοδα και στα έξοδα υπάρχουν και οι λειτουργικές δαπάνες, αλλά και οι ασφαλιστικές εισφορές τους. Θα αλλάξουμε τον συντελεστή από 13% σε 16%. Δεν έχουμε αυτή την περίοδο καμία αλλαγή στο φορολογικό των αγροτών. Είμαστε ανοικτοί σε όποιο μπλόκο θέλουν να κάνουμε διάλογο, αν εξασφαλιστούν συνθήκες διαλόγου».

photo:SOOC / Stringer

The post Σε απεργιακό κλοιό η χώρα- Τα μπλόκα αυξάνονται και κανείς δε δέχεται να κάνει πίσω appeared first on iPop.

Keywords
χωρα, απεργιες, live, βουλη, ΑΔΕΔΥ, συριζα, νέα, απεργια, ΠΝΟ, ΓΣΕΕ, θεσσαλονικη, ογα, agrotica, photo, ipop, κινηση στους δρομους, απεργια πνο, απεργια υπα, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, φορολογικη δηλωση 2011, απεργια μμε, απεργια ταξι, 600 δις, αλλαγη ωρας 2012, απεργια γσεε, απεργια αδεδυ, μπλοκα αγροτων, τσαπανιδου, agrotica, ipop, ογα, προγραμμα, ωρα, αεροδρομιο, ασφαλιστικο, γινει, γινεται, γιατροι, δηλωση, ενεργα, εξοδα, ιδια, λεηλασια, μπλοκο, πεμπτη, πλοια, προβληματα, πρωι, συζητηση, συνταξη, συγκεντρωση, σχεδιο, τελωνειο, τρακτερ, τριτη, αγορες, ιδιαιτερα
Τυχαία Θέματα