Πυροβολικό και τεθωρακισμένα ανέπτυξε η Τουρκία στα σύνορα με τη Συρία

18:09 25/12/2016 - Πηγή: iPop

Νέες συστοιχίες πυροβολικού και τεθωρακισμένων αρμάτων ανέπτυξε η Τουρκία την Κυριακή στα σύνορα με τη Συρία. Στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για την κατάληψη προπυργίου του ISIS.

Το πρακτορείο «Anadolu» μεταδίδει ότι πολλά άρματα, οχήματα μεταφοράς προσωπικού, όπως επίσης και 10 συστοιχίες του τουρκικού πυροβολικού βρίσκονται στο Ογκουζελί και το Καρκαμίς, περιοχές στα τουρκοσυριακά σύνορα.

Σημειώνουμε ότι οι συγκεκριμένες ενισχύσεις αποφασίστηκαν ενώ γύρω απ’ την πόλη Αλ Μπαμπ-

προπύργιο του ISIS- οι δυνάμεις της Τουρκίας σφίγγουν τον κλοιό, προσπαθώντας να βοηθήσουν τους αντάρτες να ανακαταλάβουν την περιοχή.

Ανακοίνωση του τουρκικού στρατού αναφέρει ότι σήμερα σκοτώθηκαν 12 τρομοκράτες του ISIS. Η συγκεκριμένη πληροφορία προς το παρόν δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιωθεί από άλλες πηγές.

Χθες, Σάββατο, ο Τ. Ερντογάν επισήμανε ότι η μάχη για την Αλ Μπαμπ έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, επαναλαμβάνοντας πως δυνάμεις της Τουρκίας στην συνέχεια θα πάνε προς την πόλη Μανμπίτζ, όπου οι Κούρδοι μάχονται εναντίον των τζιχαντιστών με την βοήθεια των ΗΠΑ.

Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν τους Κούρδους στη μάχη κατά του ISIS έχει προκαλέσει οργή στην ηγεσία της Τουρκίας, καθώς, η Άγκυρα θεωρεί ότι οι οργανώσεις των Κούρδων είναι «τρομοκρατικές»

Το ζήτημα της υποστήριξης των Κούρδων ο Τ. Ερντογάν έχει σημειώσει πως θα συζητηθεί εκ νέου με τις ΗΠΑ αφότου ο Τραμπ αναλάβει την ηγεσία των ΗΠΑ.

Photo: REUTERS/UMIT BEKTAS

The post Πυροβολικό και τεθωρακισμένα ανέπτυξε η Τουρκία στα σύνορα με τη Συρία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα