Ψάχνοντας να βρω την Αλήθεια μου

10:42 16/3/2022 - Πηγή: iPop

Ούσα δημοσιογράφος και βιβλιοφάγος, όπως φαντάζεσαι, καθημερινά διαβάζω πολλά κείμενα και απόψεις. Από άρθρα και συνεντεύξεις μέχρι αποσπάσματα βιβλίων. Άλλωστε, στη δουλειά μας το διάβασμα είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο. Και δεν μιλάω για την επιφανειακή, οριζόντια ανάγνωση που μπορεί να κάνουμε όλοι καθημερινά, αλλά για την ουσιαστική ανάγνωση κειμένων που σε επηρεάζουν βαθιά και οι λέξεις ηχούν ξανά και ξανά στα αυτιά σου με ποικίλες αφορμές.

Αυτά τα κείμενα δεν τα βρίσκεις φυσικά κάθε μέρα… Αν τα αναζητήσεις βέβαια, θα αρχίσουν να βρίσκονται μπροστά σου όλο και πιο συχνά.

Κατά

τη διάρκεια του ταξιδιού αυτοβελτίωσης, θα ακούσεις και θα διαβάσεις πράγματα που συχνά θα πεις «είναι αυτό ακριβώς που είχα στο μυαλό μου», σκεπτόμενος ότι δεν σου είπαν και κάποια σοφία. Αν είσαι, όμως, τυχερός θα βρεθείς αντιμέτωπος με ιδέες και συμβουλές που θα σε αλλάξουν σαν άνθρωπο. Και δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή να πω ότι μπορείς να τις βρεις μέσα σ’ ένα βιβλίο.

Σου έχω ξαναμιλήσει για το βιβλίο Aλήθεια του Νικόλα Σμυρνάκη. 4 μήνες μετά, ήρθε η ώρα να σου ξαναμιλήσω. Αυτή φορά όχι για το τι περιλαμβάνει το περιεχόμενο και πώς θα σε βοηθήσει, αλλά για το πώς επηρέασε βαθιά εμένα η Αλήθεια.

Instagram/@dioptrabooks

Τα λόγια του Νικόλα Σμυρνάκη επιστρέφουν συνεχώς στο μυαλό μου. Με παίρνει συχνά ο ύπνος σκεπτόμενη το ταξίδι του Μαρτίνου στο ΝηΣί του Ανθρώπου. Ο λόγος; Ψάχνω να βρω την Αλήθεια μου.

Οραματίζομαι συχνά τη στιγμή που θα έχω ανακαλύψει την δική μου Αλήθεια, θα την αποδεχτώ και θα την εκφράσω. Και τότε, ίσως, θα νιώσω την πληρότητα που όλοι προσδοκάμε να βιώσουμε.

Το ταξίδι είναι μεγάλο, τα πισωγυρίσματα χτίζουν εμπόδια που καλούμαι να ξεπεράσω, ο φόβος και η ανασφάλεια με κυριεύουν, όμως, η επιθυμία να γίνομαι συνεχώς καλύτερη από εμένα αποτελεί την κινητήριο δύναμη να συνεχίσω.

Πολλές φορές αναρωτιέμαι πού σκοντάφτω. Και μετά θυμάμαι τι λέει η Αλήθεια για την αγάπη:

Αγαπώ τον εαυτό μου σημαίνει του φέρομαι όπως θα φερόμουν σ’ ένα αγαπημένο μου πρόσωπο ή όπως θα ήθελα να μου φερθεί εκείνο. Τα τρία επίπεδα της αγάπης είναι: Αγαπάω τον εαυτό μου, αγαπάω τους άλλους, λαμβάνω αγάπη

Ίσως το λάθος που κάνουμε όλοι είναι ότι είτε δεν σκεφτόμαστε καθόλου τον εαυτό μας είτε τον σκεφτόμαστε υπερβολικά πολύ. Περιμένουμε και επιθυμούμε να λάβουμε αγάπη απ’ τους άλλους αλλά δεν δείχνουμε αγάπη προς τον εαυτό μας. Κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας και αναρωτιόμαστε γιατί δεν λαμβάνουμε αγάπη.

Αλλά για να φτάσουμε στην πληρότητα πρέπει να μας αγαπάμε, να αγαπάμε τους άλλους και να νιώθουμε ότι μας αγαπούν.

Οι 8 Ανθρώπινες Ανάγκες που περιγράφει ο Νικόλας Σμυρνάκης δεν είναι απλά 8 προτάσεις για καλύτερη ζωή. Είναι οι ανάγκες, που αν εκπληρώσουμε, θα οδηγηθούμε στη δική μας Αλήθεια. Αυτή η Αλήθεια δεν είναι κοινή για όλους. Ούτε είναι κοινό το τι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε γι’ αυτήν. Ωστόσο, ο καθένας μας είναι υπεύθυνος για την δική του Αλήθεια.

Το ταξίδι μου προς την Αλήθεια μου είναι ακόμα στην αρχή του. Αλλά ανυπομονώ για τη συνέχεια! Ανυπομονώ να κρατήσω στα χέρια μου το κλειδί που θα με απελευθερώσει από κάθε φόβο. Τότε μόνο θα μπορέσω να καταλάβω πώς είναι να ζω χωρίς να φοβάμαι άλλο.

Μέχρι τότε, οι 428 σελίδες του Νικόλα Σμυρνάκη θα είναι ο χάρτης στον οποίο θα επιστρέφω για να βρω την πορεία μου, όταν νιώθω ότι βγαίνω εκτός δρόμου.

Το βιβλίο «Η Αλήθεια» του Νικόλα Σμυρνάκη κυκλοφορεί απ’ τις εκδόσεις Διόπτρα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ψάχνοντας να βρω την Αλήθεια μου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα