Προβλήματα μνήμης; Οι ειδικοί τα συνδέουν και με την κατάθλιψη

12:39 15/11/2016 - Πηγή: iPop

Άμεσα συνδεδεμένα με τα προβλήματα μνήμης επισημαίνουν οι ειδικοί, οι οποίοι έκαναν σχετικές μελέτες, πως είναι τα ψυχολογικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει κάποιο άτομο. Συγκεκριμένα, επιστήμονες οι οποίοι πραγματοποίησαν τη δική τους πρόσφατη έρευνα σημειώνουν ότι το Alzheimer μπορεί να κάνει το άτομο καταθλιπτικό.

Σε έρευνα που διεξήχθη από το Οργανισμό για το Alzheimer διαπιστώθηκε, πως ο κίνδυνος να νοσήσουν

και από τα κατάθλιψη. Επίσης, οι γιατροί που μετείχαν στην έρευνα δήλωσαν, πως μεγάλο κίνδυνο να πάθουν κατάθλιψη έχουν και οι συγγενείς των ατόμων με προβλήματα μνήμης.

Συγκεκριμένα, τετραπλάσια ποσοστά κατάθλιψης, σε σχέση με το γενικό πληθυσμό, δείχνουν να παρουσιάζουν οι συγγενείς, αλλά επίσης και οι στενοί φίλοι των ατόμων που πάσχουν από Alzheimer.

Γιατί, όμως συμβαίνει αυτό;

Τα άτομα του στενού κύκλου των εν λόγω ατόμων έρχονται συνεχώς αντιμέτωποι με τα καθημερινά προβλήματα και έτσι βιώνουν όλα όσα συμβαίνουν.

Τι συστήνουν οι ειδικοί;

Οι ειδικοί αναφέρουν, πως το πιο σωστό είναι επισκεφτούν κάποιον ειδικό έτσι ώστε να συζητήσουν το πρόβλημα τους και να βρεθεί λύση.

Σημείωση!

Αν βρίσκεσαι κι εσύ σε παρόμοια κατάσταση καλό θα ήταν να επισκεφτείς άμεσα κάποιον ειδικό έτσι ώστε να μιλήσεις για την κατάσταση που βιώνεις.

The post Προβλήματα μνήμης; Οι ειδικοί τα συνδέουν και με την κατάθλιψη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα