Πρώτη επίσημη για τον Trump με δηλώσεις, υπογραφές και χορό- Έκλεισε η συνάντηση με την Μέι

09:52 21/1/2017 - Πηγή: iPop

Η πρώτη μέρα του Trump κρατώντας στα χέρια του τα ηνία της Αμερικής είναι πια γεγονός και έτσι αποφάσισε εκτός από το να το γιορτάσει μ΄έναν χορό, να πέσει με τα μούτρα στην δουλεία. Ο Donald Trump λίγη μόνο ώρα μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του υπέγραψε το πρώτο του εκτελεστικό διάταγμα στο οβάλ γραφείο δίνοντας εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες για την μείωση των κανονιστικών επιβαρύνσεων που συνδέονται με

το Obamacare.

Θυμίζουμε, πως το διάταγμα που υπέγραψε ο Trump καθορίζει την κατάργηση του Obamacare και θα αντικαταστήσει το πρόγραμμα ασφαλιστικής κάλυψης και υγειονομικής περίθαλψης του τέως Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα.

Ο πρώτος χορός των Trump:

O Trump δημοσίευσε ένα απόσπασμα από τον χορό του με την Melania και έγραψε στο Twitter:

Σας ευχαριστούμε για ένα άλλο υπέροχο βράδυ στην Ουάσινγκτον! Μαζί, θα κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ για ένα άλλο υπέροχο βράδυ στην Ουάσινγκτον Μαζί, θα κάνει την Αμερική ΜΕΓΑΛΗ AGAIN

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την πρώτη ομιλία του Trump ως Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ποια άλλα διατάγματα υπέγραψε ο νέος Πρόεδρος της Αμερικής;

Ο Trump έβαλε την υπογραφή του στους διορισμούς του υπουργού Άμυνας, Τζέιμς Μάτις και του επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας Τζον Κέλι, οι διορισμοί των οποίων επικυρώθηκαν νωρίτερα την Παρασκευή από την Γερουσία.

Παράλληλα, ο νέος Πρόεδρος έκανε γνωστά τα πρώτα σχέδιά του. Τονίζουμε, πως το σύστημα πυραυλικής άμυνας αλλά και το να δοθεί τέλος στη παράνομη μετανάστευση είναι μόνο δύο απ’ τους πρώτους στόχους του νέου Προέδρου.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα μιλώντας στους δημοσιογράφους επισήμανε, πως ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Ρινς Πράιμπους, αποστέλλει ένα υπόμνημα σε υπηρεσίες διατάσσοντας την άμεση διακοπή του ρυθμιστικού πλαισίου.

Συγχαρητήρια από τον Μπ. Τζόνσον:

Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, συνεχάρη θερμά τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ για την ορκωμοσία του και παράλληλα έσπευσε να τον διαβεβαιώσει ότι το Λονδίνο θα συνεργαστεί στενά μαζί του.

Στην ανακοίνωση του επισημαίνει:

Δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εύχονται καλή επιτυχία στον Trump μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις που τον περιμένουν

Και πρόσθεσε:

Εμείς στη Μεγάλη Βρετανία θα συνεργαστούμε χέρι χέρι με τον Πρόεδρο Trump για τη σταθερότητα, την ευημερία και την ασφάλεια του κόσμου

Αναμονή για τη συνάντηση του νέου Προέδρου με την Πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας:

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα σκοπεύει μέσα στην επόμενη να συναντηθεί με τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Πολύ πιθανό θεωρείται το σενάριο η Μέι να μεταβεί στην Ουάσινγκτον την Πέμπτη και η επίσκεψή της θα διαρκέσει «μερικές ημέρες», όπως ανέφερε σε σχετικό της άρθρο η εφημερίδα, The Telegraph, σε χθεσινό της άρθρο, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές.

«Επιθυμούν πάρα πολύ να αναβιώσουν τη σχέση που είχε ο (πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ρόναλντ) Ρίγκαν και η (Βρετανίδα πρώην πρωθυπουργός Μάργκαρετ) Θάτσερ: ένας νέος λαϊκιστής στον Λευκό Οίκο και μια ισχυρή γυναίκα στο νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ», δήλωσε συγκεκριμένα η κυβερνητική πηγή στην The Telegraph.

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις κατά του Trump:

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν αλλά και μετά την ορκωμοσία του Donald Trump στην Ουάσινγκτον όπου και συνελήφθησαν δεκάδες άτομα.

Σ’ όλο τον κόσμο είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν το Σάββατο περίπου 673 πορείες γυναικών σε υποστήριξη της πορείας που θα πραγματοποιήθει στην Ουάσινγκτον κατά του νέου Προέδρου των ΗΠΑ.

Πορείες επίσης αναμένεται να πραγματοποιηθούν στην Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, ενώ την Παρασκευή στο Σίδνεϊ περίπου 3.000 άνθρωποι, άντρες και γυναίκες, συγκεντρώθηκαν για την πορεία στο Χάιντ Παρκ και 5.000 άτομα διαδήλωσαν στη Μελβούρνη.

Διαβάστε επίσης:

Τα πρώτα σχέδια του Trump- Σύστημα πυραυλικής άμυνας και τέλος στην παράνομη μετανάστευση

photos:AP Photo/Rick Rycroft, dailymail

The post Πρώτη επίσημη για τον Trump με δηλώσεις, υπογραφές και χορό- Έκλεισε η συνάντηση με την Μέι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα