Πρόθυμη να καταργήσει τη βίζα αλλά και να κάνει εκπτώσεις στην Τουρκία η Κομισιόν (;)

11:00 1/5/2016 - Πηγή: iPop

Πρόθυμη να προβεί σε κατάργηση βίζας για τους Τούρκους πολίτες αλλά και να κάνει εκπτώσεις σε αρκετά ζητήματα φαίνεται να είναι η Κομισιόν, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Όπως υπογραμμίζει σχετικό δημοσίευμα του Spiegel την Κυριακή του Πάσχα βασική προϋπόθεση είναι σαφώς η Άγκυρα να εκπληρώσει τις επόμενες ημέρες, όσο το δυνατόν περισσότερα από τα 72 προαπαιτούμενα.

Το

περιοδικό Spiegel τονίζει πως οι Ευρωπαίοι Επίτροποι «έχουν ήδη συμφωνήσει επί της συγκεκριμένης διαδικασίας».

Να θυμίσουμε πως μέχρι τώρα η Τουρκία έχει εκπληρώσει 50 από τα 70 σημεία που απαιτούνται.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο αριθμός των ανοικτών σημείων έχει περιοριστεί σε μονοψήφια επίπεδα και: «Η καταμέτρηση θα γίνει την Τετάρτη».

Σαφές θεωρείται πως ότι η Κομισιόν δεν θέλει να στερήσει τη θετική εισήγηση υπέρ της Τουρκίας εξαιτίας «τεχνικών εμποδίων».

Το Spiegel επίσης τονίζει πως «ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θέλει να κάνει τα πάντα προκειμένου να μην αποτύχει η συμφωνία με την Τουρκία για το προσφυγικό».

Βέβαια, επικριτική συνεχίζει να είναι η στάση που τηρεί η Κομισιόν απέναντι στη συμπεριφορά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κλείνοντας το σχετικό δημοσίευμα τονίζει πως: «Μέχρι να δώσει η Κομισιόν την εισήγησή της στις 4 Μαΐου, πραγματοποιείται σε καθημερινή βάση τηλεδιάσκεψη ανάμεσα σε εκπροσώπους της Κομισιόν και εξειδικευμένους υπαλλήλους της τουρκικής Κυβέρνησης».

The post Πρόθυμη να καταργήσει τη βίζα αλλά και να κάνει εκπτώσεις στην Τουρκία η Κομισιόν (;) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα