Προτεραιότητα τα προσφυγόπουλα ξεκαθαρίζει ο Πάνος Καμμένος- Μέσα στο μήνα έτοιμα τα hotspots

15:33 2/2/2016 - Πηγή: iPop

Είναι αναγκαίο να δοθεί προτεραιότητα στα προσφυγόπουλα και να δημιουργηθούν ξεχωριστές εγκαταστάσεις γι΄αυτά, εξήγησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των μέτρων συμβολής του Υπουργείου στην επιτάχυνση των έργων για τους πρόσφυγες ο κ. Καμμένος τόνισε πως τα hotspots όσο και τα κέντρα μετεγκατάστασης σε όλη τη χώρα θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

Όπως δήλωσε

ο Υπουργός, στόχος είναι οι πρόσφυγες να μένουν στα νησιά 24 ώρες και στα κέντρα μετεγκατάστασης 72 ώρες.

Αναφερόμενος στη σίτιση των προσφύγων τόνισε: «Θα δημιουργηθεί Τμήμα Εφοδιασμού και Σίτισης αλλά και Υποδομών με παροχή 600 σκηνών χωρητικότητας 100 ατόμων που μπορούν να αντέχουν ακόμα και στο πολιτικό ψύχος» και συμπλήρωσε: «Ενεργοποιείται επιπλέον στο Πεντάγωνο και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων το οποίο και θα παρακολουθεί το συγκεκριμένο σχέδιο σε 24ωρη βάση».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην αίθουσα «Καποδίστριας» του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο Υπουργός είπε:

Θα υπάρχει άμεση ταυτοποίηση και καταγραφή των παιδιών που εισέρχονται στην Ελλάδα καθώς και καταγραφή – ταυτοποίηση των συνοδών τους. Οι πληροφορίες θα στέλνονται σε πραγματικό χρόνο στο Ευρωπαϊκό σύστημα δεδομένων

Στη συνέχεια μάλιστα εξήγησε αναφερόμενος στις εγκαταστάσεις των hotspots:

Θα υπάρχει ειδικό προσωπικό και υγειονομικές εγκαταστάσεις αποκλειστικά για τα παιδιά. Εκεί, θα γίνονται όχι μόνο οι απαραίτητες εξετάσεις, αλλά θα εγγυάται και η ασφάλεια των παιδιών όσο θα βρίσκονται στην Ελλάδα

Ο κ. Καμμένος επισήμανε πως θα ενεργοποιηθεί άμεσα κλιμάκιο που θα απαρτίζεται από στρατιωτικούς γιατρούς και θα βρίσκεται στα σημεία εισόδου της χώρας με στόχο να εξετάζει όσους έχουν ανάγκη και όπως είπε: «Θα ερευνά επίσης και για κρούσματα μεταδιδόμενων ασθενειών ώστε να προστατευθούν και οι υπόλοιποι πρόσφυγες και φυσικά οι κάτοικοι» συμπλήρωσε μάλιστα ότι δεν θα έχουμε άλλα κρούσματα χαμένων παιδιών:

Με τις ενέργειες τις οποίες ετοιμάζεται να κάνει η Κυβέρνηση πλέον κανένας μετανάστης δε θα χάνει το παιδί του

Επίσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εστίασε στην ιδιαίτερα σκληρή στάση που θα κρατηθεί απέναντι στους δουλεμπόρους εξηγώντας:

Δουλέμποροι, ακόμα και ντόπιοι διακινητές θα βρίσκονται συνεχώς στο στόχαστρο, κάτι το οποίο θα αντιληφθούν σύντομα

Και πρόσθεσε: «Το πολεμικό ναυτικό θα παρέχει κάθε πληροφόρηση στην Frontex αναφορικά με τα δουλεμπορικά πλοιάρια την ώρα που ξεκινούν από την Τουρκία. Η Frontex πρέπει να επιχειρεί εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, θέμα που ήδη θέσαμε ως μέρος της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας».

«Επίσης, δώσαμε την ανάλογη πληροφόρηση στην ΕΕ ώστε στα πλαίσια της συμφωνίας να υποχρεωθεί η Τουρκία να σταματήσει την ελευθερη διακίνηση που ενισχύει φυσικά το δουλεμπόριο» τόνισε ο κ.Καμμένος.

Κλείνοντας τις δηλώσεις του μίλησε για τη βοήθεια που θα προσφέρει ο στρατός, σημειώνοντας:

«Δουλειά του στρατού είναι να προφυλάξει τους πρόσφυγες και από τους κήρυκες του μίσους. Συγκεκριμένα, γνωρίζουμε ότι επικίνδυνες ισλαμιστικές οργανώσεις δρουν υπό τον μανδύα ΜΚΟ. Αυτές θα εντοπιστούν, θα αποκοπούν και οι υπεύθυνοι θα συλληφθούν».

Ο Γ. Μουζάλας ο οποίος ήταν παρόν στη συνέντευξη Τύπου επιβεβαίωσε: «Η Κυβέρνηση δεν έχει την πρόθεση να είναι στρατοκρατούμενα τα hotspots όμως ο χρόνος τρέχει ασφυκτικά» και ξεκαθάρισε:

Κυκλοφορεί και οπλοφορεί επικίνδυνα μια άποψη που λέει ότι ο κ. Καμμένος όχι σαν πρόσωπο αλλά σαν υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν συμμετείχε μέχρι τώρα στο μεταναστευτικό και δεν βοήθησαν, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έδωσε πολλά πράγματα στη διαχείριση του μεταναστευτικού

Αξίζει να τονιστεί πως την Τρίτη συναντήθηκαν ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, οι οποίοι αποφάσισαν να βρουν κοινές λύσεις στο εθνικό ζήτημα του προσφυγικού.

photo: INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

The post Προτεραιότητα τα προσφυγόπουλα ξεκαθαρίζει ο Πάνος Καμμένος- Μέσα στο μήνα έτοιμα τα hotspots appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα