Πρόσθεσε αυτό το φαγητό στη διατροφή σου κι ίσως ζήσεις μέχρι τα 100!

18:04 16/9/2020 - Πηγή: iPop

Και ποιος δεν θέλει να ζήσει πολλά χρόνια; Έτσι δεν είναι; Κι αν σε βοηθάνε και οι ρίζες σου, τότε ίσως να είσαι από τους τυχερούς που γιορτάζουν τα 100ά γενέθλιά τους. Αν, όμως, δεν έχει αυτό το “γονίδιο” χρειάζεται να προσπαθήσεις αρκετά. Τα νέα, βέβαια, είναι καλά, γιατί υπάρχει μια τροφή για τη μακροζωία που αν την προσθέσεις στη διατροφή σου θα σε βοηθήσει να σβήσεις τα πολυπόθητα 100 κεράκια. 

Δεν χρειάζεται να είσαι από την Ικαρία για να ζήσεις μέχρι τα 100 έτη κι αυτό χάρη στους

επιστήμονες που ανακάλυψαν την τροφή για τη μακροζωία που θα σε βοηθήσει να ζήσεις πολλά χρόνια.

Οι διατροφολόγοι ανά καιρούς έχουν επισημάνει τα κορυφαία προτεινόμενα φαγητά για τη μακροζωία, δίνοντας έμφαση στην οικογένεια των φασολιών – φακές, σόγια, φιστίκια, ρεβίθια και μαύρα φασόλια. Όμως, όσοι ζουν πολλά χρόνια, τρώνε όντως φασόλια;

Όλα τα μυστικά που σου εγγυώνται μακροζωία και υγεία! 

Στη χερσόνησο Nicoya της Κόστα Ρίκα η μέρα μπορεί να ξεκινήσει με μια ζεστή τορτίγια καλαμποκιού γεμιστή με αλμυρά μαύρα φασόλια. Στο ιταλικό νησί της Σαρδηνίας, το μεσημεριανό γεύμα μπορεί να είναι ένα μπολ γεμάτο με φασόλια, φασολάκια και ρεβίθια. Στο ιαπωνικό νησί της Οκινάουα, το δείπνο μπορεί να περιλαμβάνει ένα νόστιμο τηγανητό φαγητό με φύτρες φασολιών, σόγια ή πράσινα φασολάκια.

Unsplash/Jasmine Waheed

Σύμπτωση; Όχι και τόσο. Μια μελέτη του 2004 για άτομα 70 ετών και άνω σε τρεις διαφορετικούς πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο διαπίστωσε ότι για κάθε δύο κουταλιές της σούπας φασόλια την ημέρα που κατανάλωναν τα άτομα αυτά, μειωνόταν ο κίνδυνος θανάτου κατά 8%.

Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι τα φασόλια δεν παρέχουν μόνο τους σύνθετους υδατάνθρακες, τις πρωτεΐνες και τα ιχνοστοιχεία που χρειάζεται το σώμα, αλλά επίσης παρέχουν τις ίνες που απαιτούν τα μικροβιοτικά, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα.

Φυσικά και όσοι ζουν πολλά χρόνια δεν το καταφέρνουν μόνο εξαιτίας των γονιδίων τους, αλλά και διότι αποκτούν κάποιες υγιείς συνήθειες, αποφεύγοντας την παχυσαρκία, τον διαβήτη, τις καρδιακές παθήσεις, την άνοια και λοιπούς κινδύνους που σχετίζονται με την υγεία.

Φυσικά και η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και τα φασόλια είναι ιδιαίτερα σημαντικά όχι μόνο για τη μακροζωία, αλλά και για την υγεία σου. Άσε που είναι και πολύ φθηνά στο εμπόριο.

Μήπως να ξεκινήσεις να δοκιμάζεις μερικές συνταγές για φασόλια; 

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Διάβασε ακόμα:

Σε 5 σημεία στον πλανήτη οι άνθρωποι ζουν πάνω από 100 χρόνια (Το ένα είναι στην Ελλάδα). Δες τις συνήθειες και τη διατροφή τους

Photo: Pexels

Το άρθρο Πρόσθεσε αυτό το φαγητό στη διατροφή σου κι ίσως ζήσεις μέχρι τα 100! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρόσθεσε, 100,prosthese, 100