Προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα ο Τούρκος Πρωθυπουργός: «Τουρκία- Γερμανία είναι σύμμαχοι»

10:36 3/6/2016 - Πηγή: iPop

Να κατευνάσει την ένταση των τελευταίων ωρών που είχε ως αφορμή τη γερμανική αναγνώριση της «Γενοκτονίας των Αρμενίων», προσπάθησε το πρωί της Παρασκευή ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, αναφέροντας πως Τουρκία και Γερμανία είναι «δύο σημαντικοί σύμμαχοι».

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Η Γερμανία και η Τουρκία είναι δύο σημαντικοί σύμμαχοι. Κανείς δεν πρέπει να περιμένει ότι οι σχέσεις θα επιδεινωθούν ριζικά εξαιτίας της απόφασης αυτής ή παρόμοιων αποφάσεων».

«Αυτό βέβαια δεν σημαίνει

ότι δεν θα αντιδράσουμε, δεν θα πούμε τίποτε» πρόσθεσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

H Γερμανίδα Καγκελάριος από την πλευρά της τονίζει πως οι δύο χώρες μπορούν να διαφωνούν σ’ ένα ζήτημα, ενώ το Τούρκος Πρόεδρος υπογραμμίζει πως θα επηρεαστούν σοβαρά οι σχέσεις των δύο χωρών.

Ο Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε ακόμα ότι θα χειριστεί το ζήτημα αφότου γυρίσει απ’ την Αφρική όπου βρίσκεται.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ απ’ την πλευρά του εξέφρασε την εξής άποψη:

«Ο τρόπος που κάποιος κλείνει τη σκοτεινή σελίδα της ιστορίας δεν πρέπει να γίνεται σπιλώνοντας την ιστορία μίας άλλης χώρας με ανεύθυνες και αβάσιμες κοινοβουλευτικές αποφάσεις».

Η Γερμανίδα καγκελάριος κατά τη συνέντευξη Τύπου με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, επισήμανε σχετικά με το ζήτημα:

«Υπάρχουν πολλά που ενώνουν τη Γερμανία με την Τουρκία και ακόμη κι αν έχουμε διαφορετική άποψη για ένα θέμα, το εύρος των δεσμών μας, η φιλία μας, οι στρατηγικοί δεσμοί μας είναι μεγάλοι».

Να θυμίσουμε πως μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων τη γερμανική Βουλή ο πρέσβης της Τουρκίας στη Γερμανία ανακαλέστηκε στην Άγκυρα για διαβουλεύσεις, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Περισσότερα από 20 είναι τα έθνη τα οποία έχουν αναγνωρίσει τη σφαγή ως γενοκτονία. Μεταξύ αυτών βρίσκονται η Γαλλία και η Ρωσία, ενώ το ίδιο έχει πράξει και ο πάπας Φραγκίσκος.

The post Προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα ο Τούρκος Πρωθυπουργός: «Τουρκία- Γερμανία είναι σύμμαχοι» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα