Προσωρινή αναβολή των συνομιλιών για την Συρία

21:17 25/1/2016 - Πηγή: iPop

Επιβεβαιώθηκαν τελικά οι φήμες που είχαν κυκλοφορήσει και ήθελαν τις συνομιλίες για την Συρία να αναβάλλονται προσωρινά. Έτσι, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον ΟΗΕ υπάρχει προσωρινή αναβολή των συνομιλιών για την Παρασκευή.

Ο Στάφαν ντι Μιστούρα από τον ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, μεταφέρεται για την Παρασκευή η έναρξη των συνομιλιών λόγω της παρουσίας της Ρωσίας και της Τουρκίας, ενώ επιβεβαίωσε πως

οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν χωρίς την συμμετοχή του Μπασάρ Αλ Άσαντ και της συριακής αντιπολίτευσης.

Ο ίδιος έκανε γνωστό πως την Τρίτη θα σταλούν οι προσκλήσεις στις χώρες που θα καθίσουν στο τραπέζι των συνομιλιών, χωρίς να δίνει παραπάνω λεπτομέρειες σχετικά με το ποιες θα είναι και με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν.

Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ σημείωσε, τέλος, ότι:

Θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι όταν και αν ξεκινήσουμε, τουλάχιστον θα το κάνουμε με το δεξί πόδι. Η πρώτη μας προτεραιότητα στις συζητήσεις θα είναι αυτό που θέλουν να ακούσουν οι περισσότεροι Σύροι: την πιθανότητα να σβήσουμε τη φωτιά του πολέμου, να σταματήσουμε τα χτυπήματα του ISIL και να διακόψουμε την ανθρωπιστική κρίση

Να υπενθυμίσουμε πως στις 18 Δεκεμβρίου αποφασίστηκε ομόφωνα ο οδικός χάρτης για την επίτευξη ειρήνης στη Συρία.

Το σχέδιο των τεσσάρων σελίδων υποστηρίζει μια πανεθνική εκεχειρία στη Συρία για να τεθεί σε ισχύ «μόλις οι εκπρόσωποι της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης αρχίσουν τα πρώτα βήματα προς την κατεύθυνση μιας πολιτικής μετάβασης υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών».

Το κείμενο του πλάνου «καλεί όλα τα μέρη να σταματήσουν αμέσως κάθε επίθεση εναντίον αμάχων» και επίσης εξηγεί «ότι ο συριακός λαός θα αποφασίσει για το μέλλον της Συρίας».

The post Προσωρινή αναβολή των συνομιλιών για την Συρία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα