Προ των πυλών ο ανασχηματισμός- Νέα υπουργεία και αλλαγές ονομάτων σ΄αυτά που ήδη υπάρχουν

20:13 31/10/2016 - Πηγή: iPop

Σε μεγάλες αλλαγές φέρεται να είναι διατεθειμένος να προχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας. Στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης ενόψει ανασχηματισμού σύμφωνα με πληροφορίες είναι η δημιουργία ξεχωριστών Υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ενέργειας αλλά και Ψηφιακής Πολιτικής. Την ίδια στιγμή επισημαίνεται, πως ανασυνιστάται το Υπουργείο Τουρισμού, ενώ όνομα αλλάζει το Εσωτερικών.

Τι αναφέρουν πηγές της Κυβέρνησης;

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν πως «δεν έχει αλλάξει τίποτε στο σχεδιασμό»

και προσθέτουν «Τα Προεδρικά Διατάγματα έπρεπε να είναι έτοιμα για όποτε γίνει ανασχηματισμός».

Οι ίδιες πηγές ξεκαθαρίζουν πως «ο Πρωθυπουργός δεν έχει αποφασίσει ακόμη πόσα και ποια από τα Προεδρικά Διατάγματα θα ενεργοποιήσει».

Σύμφωνα με τα επίμαχα Προεδρικά Διατάγματα στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αναμένεται να μεταφερθούν το πρώην υπουργείο Εσωτερικών ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού οι αυτοτελής υπηρεσίες:

του Ασύλουτης Αρχής Προσφύγωνκαι της διεύθυνσης οικονομικών υπηρεσιών μεταναστευτικής πολιτικής.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές συνιστάται:

υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής το οποίο θα συγκροτείται από τη γενική γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής και παράλληλα θα επανδρωθεί από το μεταφερόμενο προσωπικό της εν λόγω γενικής γραμματείας. υπουργείο Τουρισμού το οποίο είχε συγχωνευθεί το 2015 με άλλα υπουργεία. Στο συγκεκριμένα ανασυνιστώμενο υπουργείο θα μεταφερθούν από το πρώην υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού το σύνολο των αρμοδιοτήτων, των υπηρεσιών αλλά και των θέσεων του προσωπικού του παλαιού υπουργείου Τουρισμού που είχε συγχωνευθεί με άλλα υπουργεία σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 24/2015.Τέλος το υπουργείο Ενέργειας το οποίο αναμένεται να συγκροτηθεί από τις υπηρεσιακές μονάδες της γενικής γραμματείας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του πρώην υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Όπως έχει σημειωθεί, θα μεταφέρεται σ’ αυτό η εποπτεία των φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα ενέργειας για τους οποίους ήταν αρμόδιο μέχρι τώρα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.Ποια υπουργεία αλλάζουν όνομα;

Αρκετά υπουργεία αλλάζουν όνομα.

Το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης μετονομάζεται σε υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, και εκεί μεταφέρεται η εποπτεία των φορέων που υπάγονταν στο προ του 2015 υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης μετονομάζεται σε υπουργείο Εσωτερικών.

Επίσηςμ το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού μετονομάζεται σε υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Την ίδια στιγμή τοο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα λέγεται υπουργείο Περιβάλλοντος.

Παράλληλα, το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μετονομάζεται σε υπουργείο Υποδομών και Δικτύων.

Ενώ το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μετονομάζεται σε υπουργείο Ναυτιλίας, Μεταφορών και Νησιωτικής Πολιτικής. Να σημειωθεί, πως το υπουργείο Ναυτιλίας, Μεταφορών και Νησιωτικής Πολιτικής συστήνεται γενική γραμματεία Μεταφορών, στην οποία μεταφέρονται ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού, η γενική διεύθυνση Μεταφορών και η γενική διεύθυνση Οδικής Ασφάλειας του πρώην υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων.

photo:Nick Paleologos / SOOC

The post Προ των πυλών ο ανασχηματισμός- Νέα υπουργεία και αλλαγές ονομάτων σ΄αυτά που ήδη υπάρχουν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα