Πριν κλείσεις ραντεβού με οποιονδήποτε επαγγελματία, να τι πρέπει να σε ρωτήσεις για να μην χάσεις χρόνο και χρήματα

19:46 17/2/2022 - Πηγή: iPop

Ποιος είναι ο κατάλληλος επαγγελματίας για εμένα; Σύμφωνα με ποια κριτήρια τον επιλέγω και πώς ξέρω ότι θα πάρω πίσω όλα αυτά που θα επενδύσω και όλα όσα υπόσχεται και βροντοφωνάζει στα social media, προωθώντας τη δουλειά του; Δεν το ξέρεις και ακόμα και αν κάνεις την επιλογή εκείνου που σε πείθει περισσότερο υπάρχει περίπτωση να μην ταιριάξουν οι χημείες σας, να μην νιώσεις εμπιστοσύνη και επίσης να μην είσαι έτοιμος ο ίδιος για αυτό που πας να δεσμευτείς. Αν έχω να διαλέξω ένα επαγγελματία σε οποιοδήποτε θέμα, κοιτάω τρία σημαντικά θέματα

για εμένα, που ξεκαθαρίζουν πολύ το τοπίο και με βοηθούν στη επιλογή μου.

Ποιος είναι κατάλληλος επαγγελματίας για εμένα;

Όταν ξεκίνησα την εκπαίδευσή μου το 2018 ήμασταν περίπου 200 coaches στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα. Το 2021 το νούμερο έχει φτάσει γύρω στους 5.000 και παγκοσμίως στους 50.000. Πώς να επιλέξεις ποιος είναι κατάλληλος για εσένα; Το coaching, είναι κάτι που δυστυχώς στην Ελλάδα δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε 100% και ο κόσμος μπερδεύεται πολύ με το τι πληρώνει και τι θα πάρει. Μόνο αν έχεις κάνει την εκπαίδευση μπορείς να καταλάβεις ποιος είναι πραγματικός επαγγελματίας που μπορεί να βοηθήσει και ποιος είναι τσαρλατάνος.

Μπορεί να βλέπω έναν άνθρωπο σε έναν λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης και να μου αρέσει ο τρόπος που τα λέει και να θέλω να συνεργαστώ μαζί του. Κάνω λοιπόν μια συνεδρία και δεν βλέπω καμία διαφορά, κάνω μια δεύτερη και συνεχίζω όπως ήμουν. Κάπου εκεί πρέπει να μου χτυπήσουν τα καμπανάκια ότι όσο και αν μου αρέσει ο τρόπος που μιλάει, αγοράζω τον χρόνο του για να λάβω βοήθεια στο πρόβλημά μου και όχι για να τον ακούω να μιλάει.

PexelsΕρωτήσεις που θα με βοηθήσουν να διαλέξω

Αυτό δεν ισχύει μόνο στο δικό μου επάγγελμα που γνωρίζω εκ των έσω, αλλά και για όλες τις υπηρεσίες κάποιου επαγγελματία που θες να επενδύσεις χρήματα και χρόνο.

Έχω δει τα αποτελέσματα στη δική του ζωή;Έχω δει τα αποτελέσματα των πελατών του;Θα ξέρω περίπου από την πρώτη συνεδρία πού θα πάω, εφόσον εργαστώ; Και σε πόσο διάστημα; (τα έχουμε πει κανένας επαγγελματίας δεν είναι τζίνι και δεν πραγματοποιεί ευχές).

Αν δεν βλέπεις τα αποτελέσματα στη ζωή του, ή στους πελάτες του, είτε κάνει κάτι λάθος με την προώθηση της δουλειάς του ή δεν έχει κάτι από αυτό να σου δείξει, οπότε και αυτό κάτι σημαίνει. Οι περισσότεροι επαγγελματίες ακόμα και αν δεν είναι καλοί στo networking, που φυσικά και δεν είναι όλοι υποχρεωμένοι να έχουν παρουσία παντού, προσλαμβάνουν κάποιον που τους κάνει αυτή τη δουλειά και ξεμπερδεύουν με αυτό το κομμάτι.

Πρέπει να εμφανίζεσαι στο google, οι μελλοντικοί πελάτες σου το πρώτο πράγμα που θα δουν θα είναι τι αποτελέσματα βγάζει το όνομά σου και αυτό είναι η πρώτη εικόνα που θα αποκτήσουν από εσένα.

Υπάρχει συνταγή για μια ευτυχισμένη ζωή; Ποιοι είναι οι πέντε άξονες που στηρίζουν την ισορροπία μας;

Αν αποφασίσω λάθος;

Εφόσον κάνεις την έρευνά σου, δεις τις έμπρακτες επιτυχίες της ζωής του επαγγελματία που θες να συνεργαστείς, αλλά και τα testimonials των πελατών του, που και αυτά θέλουν πάρα πολύ μελέτη (γιατί συχνά μαγειρεύονται), αλλά και κάποιες φορές μια γνώμη κάποιου ατόμου που εμπιστεύεσαι και έχει δοκιμάσει κάποια υπηρεσία, μπορεί να είναι πολύ βοηθητική στο να αποφασίσεις στην επιλογή του επαγγελματία.

Αν λοιπόν αξιολογήσεις όλα αυτά και κλείσεις την πρώτη συνεδρία με τον επαγγελματία και τελικά δεν ήταν αυτό που περίμενες, απλά δοκίμασες και πας παρακάτω. Δεν χάνουμε κάτι, δεν δεσμευόμαστε αν κάτι δεν είναι όπως φανταζόμαστε.

Χρειάζεται χρόνος! Σε ό,τι θες να κάνεις με τον εαυτό σου, είτε αυτό λέγεται ψυχοθεραπεία, είτε coaching είτε οποιαδήποτε άλλη επένδυση κάνεις στον εαυτό σου. Δεν αλλάζουν τα πράγματα από τη μια μέρα στην άλλη. Σπάμε συνήθειες χρόνων και όπως έλεγε ο Αριστοτέλης «έξις δευτέρα φύσις», ότι δηλαδή η συνήθεια είναι η δεύτερη φύση μας.

Αν ξέρω ότι θα βρω λύση στο πρόβλημά μου, δεν θα υπολογίσω τίποτα

Μέχρι πού μπορώ να φτάσω

Αν έχω ένα πρόβλημα που με απασχολεί και δεν μπορεί να με αφήσει να είμαι λειτουργικός στη μέρα μου, αν μέχρι τώρα η ζωή μου ήταν οκ και εξαιτίας ενός προβλήματος ή θέματος έχει χάσει την κανονικότητά της, θα γυρίσω γη και ουρανό μέχρι να βρω λύση στο πρόβλημά μου. Αν ξέρεις ότι αυτός ο άνθρωπος που έχεις μπροστά σου έχει την ικανότητα να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις και αυτόν τον σκόπελο, θα επενδύσεις χρήματα και χρόνο αρκεί να λυθεί το πρόβλημά σου.

Να γιατί ο Coach σου δεν σε βοήθησε να ζήσεις την ζωή των ονείρων σου

Αν είχα κάτι στο μυαλό μου και ήξερα ότι μπορούσε να με βοηθήσει μόνο ένας άνθρωπος, ακόμα και αν είναι πολλά τα χρήματα που ζητάει για την υπηρεσία του, θα τα έδινα, γιατί θα είχα την βεβαιότητα ότι θα βρω τη λύση στο πρόβλημά μου. Υπάρχουν coaches στην Αμερική, φυσικά, που δεν πληρώνονται με την ώρα αλλά με τα αποτελέσματα, δηλαδή είναι τόσο σίγουροι για τη δουλειά που κάνουν και πληρώνονται αφού οι πελάτες επιτεύξουν τους στόχους τους. Και αυτό νομίζω τα λέει όλα!

6 Τεχνικές που χρησιμοποιούν οι Coaches και μπορούν να κάνουν πραγματική διαφορά στη ζωή σου

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πριν κλείσεις ραντεβού με οποιονδήποτε επαγγελματία, να τι πρέπει να σε ρωτήσεις για να μην χάσεις χρόνο και χρήματα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα