Πρεμιέρα για τον εμβολιασμό των εφήβων 15-17 – Ποιο εμβόλιο θα κάνουν και πώς πραγματοποιείται το ραντεβού

12:19 15/7/2021 - Πηγή: iPop

Ξεκινά από σήμερα 15/07 ο εμβολιασμός της ηλικιακής ομάδας 15-17. Η σκυτάλη του εμβολίου περνά στους εφήβους οι οποίοι θα μπορούν από σήμερα να κλείσουν το ραντεβού τους στην πλατφόρμα emvolio.gov. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ενέκρινε τον εμβολιασμό και για τα παιδιά που είναι γεννημένα μέχρι και 31/12/2005 και η διαδικασία ξεκινά άμεσα.

Ο εμβολιασμός της ηλικιακής ομάδας 15-17

Το ραντεβού μπορεί να γίνει από τους γονείς με την σύνδεση τους στην πλατφόρμα με κωδικούς Taxisnet

και εναλλακτικά σε Κ.Ε.Π ή σε φαρμακείο προσκομίζοντας απαραίτητα τα ταυτοποιητικά στοιχεία γονιού και παιδιού. Κατά την έλευση τους στο εμβολιαστικό κέντρο οι ανήλικοι είναι υποχρεωτικό να συνοδεύονται από κάποιον ενήλικα. Ο εμβολιασμός των εφήβων είναι εθελοντικός και θα γίνεται αποκλειστικά με το εμβόλιο της Phizer.

Τι συμβαίνει αν κάνεις τη δεύτερη δόση με άλλο εμβόλιο κατά του κορονοϊού; Μπορείς να συνδυάσεις AstraZeneca με Pfizer;

Σε αυτό το στάδιο, ο εμβολιασμός έχει προσανατολιστεί στις μικρότερες ηλικίες καθώς το 70% των ατόμων άνω των 60 έχει εμβολιαστεί πλήρως. Τα νούμερα για τους νεότερους είναι πολύ μικρότερα καθώς στην ηλικιακή ομάδα 25-29 μόνο το 37% έχει ήδη εμβολιαστεί και στην ηλικιακή ομάδα 18-24 μόλις το 24%. Οι πλήρως εμβολιασμένοι στην χώρα ανέρχονται σε 4,5 εκ. και αυτοί που έχουν εμβολιαστεί με την α’ δόση σε 5,5 εκ. ενώ καθημερινά πραγματοποιούνται κατά μέσο όρο 80.000 εμβολιασμοί. Η κυβέρνηση βλέπει τον εμβολιασμό του 80% του πληθυσμού σε συνδυασμό με την εφαρμογή των νέων μέτρων που ανακοίνωσε πρόσφατα ως τον μόνο τρόπο για την αναχαίτηση της έξαρσης της πανδημίας καθώς ο ηλικιακός μέσος όρος των ατόμων που νοσούν από κορονοϊό είναι πλέον 27 ετών.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πρεμιέρα για τον εμβολιασμό των εφήβων 15-17 – Ποιο εμβόλιο θα κάνουν και πώς πραγματοποιείται το ραντεβού εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα