Πράγματα που σπάνια κάνουν οι γονείς για την υγεία των παιδιών τους!

10:34 7/11/2019 - Πηγή: iPop

Η υγεία των παιδιών, ειδικά όταν είναι πολύ μικρά, εξαρτάται αποκλειστικά από τους γονείς. Υπάρχουν, όμως, πράγματα που οι γονείς σπάνια κάνουν διότι δεν τα γνωρίζουν. 

Η υγεία των παιδιών είναι το πρώτο μέλημα για κάθε γονιό. Κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους, ώστε το μωράκι τους να είναι υγιές, ψυχολογικά και σωματικά και ανησυχούν υπερβολικά ακόμη και με μια απλή ίωση.

Υπάρχουν, όμως, μυστικά που λίγοι γονείς γνωρίζουν και οι γιατροί επιβραβεύουν και προωθούν.

Για παράδειγμα, μελέτες έχουν

δείξει ότι τα πρόωρα μωρά που έλαβαν καθημερινή θεραπεία μασάζ αναπτύχθηκαν πιο γρήγορα, βελτιώθηκε το ανοσοποιητικό τους σύστημα και η γενική τους υγεία. Κι αυτή είναι μόνο μια μέθοδος για τα βρέφη!

Η υγεία των παιδιών μέσα από μικρά tipsΡεφλεξολογία για ανακούφιση απ’ το άγχος

unsplash/Luma Pimentel

Μια πράξη που γίνεται σχεδόν ενστικτωδώς από τις μητέρες είναι να τρίψουν τα πόδια του μωρού όταν δεν νιώθει καλά. Αυτό που δεν είναι τόσο γνωστό είναι ότι τα μωρά ανταποκρίνονται επίσης, στη ρεφλεξολογία. Ένα απαλό μασάζ στα πόδια τους μπορεί να τους βοηθήσει να χαλαρώσουν και να κοιμηθούν πιο εύκολα και μπορείς να το κάνεις σε καθημερινή βάση.

Πως να το κάνεις:

Ζέστανε την περιοχή τρίβοντας απαλά τα πόδια του μωρού.Ξεκίνα το μασάζ στην περιοχή ομαλά και δες πώς αποκρίνεται το μωρό.Μπορείς να το κάνεις καθημερινά.Αφή

Ως γονέας πιθανότατα να θέλεις να χαϊδέψεις το μωρό σου ενστικτωδώς. Αλλά έχει επίσης αποδειχθεί επιστημονικά ότι τα παιδιά που είχαν αυτήν την επαφή με τους γονείς, είχαν και καλύτερη ψυχική υγεία ως ενήλικες επειδή είχαν αναπτύξει ισχυρότερες νευρικές συνδέσεις.

Φρόντιζε να αγγίζεις το μωρό σου και να το χαϊδεύεις!

Το πολύ σκληρό αλλά αληθινό animation που πρέπει να δουν όλοι οι γονείς

Η ώρα της… κοιλιάς

Δεν είναι απλά ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για το μωρό και τη μαμά. Πρέπει να συμβαίνει τακτικά για να βοηθήσεις το μωρό σου να χτίσει πιο ισχυρούς μυς.

Πώς να το κάνεις: 

Κράτα το παιδί σου στο στήθος σου για μικρές περιόδους.Σιγά σιγά κράτα περισσότερο το παιδί σου μπρούμυτα πάνω σου και φυσικά με τεράστια προσοχή.Μετά από λίγο διάστημα, το παιδί σου θα μπορεί να κάνει το ίδιο και στο  πάτωμα.

Αυτή η απλή κίνηση, δυναμώνει του μυς του.

Ο θόρυβος από το πλυντήριο

Οι δονήσεις έχουν αποδειχθεί πως απαλύνουν το κλάμα του μωρού και το βοηθούν να κοιμηθεί! Το στεγνωτήριο ή το πλυντήριο έχουν αποδειχθεί σωτήρια για πολλούς γονείς.

Οι στατικοί ήχοι, λένε οι ειδικοί, είναι παρόμοιοι με τους θορύβους του σώματος που ακούει ένα μωρό στη μήτρα.

Το γάλα δεν είναι η μόνη απάντηση στο κλάμα

Οι περισσότεροι γονείς μόλις το μωρό βάλει τα κλάματα, τρέχουν να το ταΐσουν. Ωστόσο, δεν πρόκειται για μια καλή τακτική καθώς μπορεί να οδηγήσει σε ένα υπέρβαρο μωρό αργότερα.

Το κλάμα του μωρού δεν σημαίνει απαραίτητα πως πεινάει,αλλά μπορεί να δείχνει την κούραση, τη βαρεμάρα, ότι δεν νιώθει άβολα, ότι κάπου πονάει.

Τι να κάνεις:

Αν έφαγε πρόσφατα, τότε μπορείς να προσπαθήσεις να μιλήσεις ή να παίξεις μαζί του.Μπορείς να το χαϊδέψεις και να το ηρεμήσεις.Μπορεί να πρέπει να του αλλάξεις πάνα.Διαβάστε επίσης:

Το μοναδικό ταξίδι του θηλασμού και τα πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε

Photo: unsplash/Joshua Reddekopp

Το άρθρο Πράγματα που σπάνια κάνουν οι γονείς για την υγεία των παιδιών τους! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα