Πού χάθηκε ο αυθορμητισμός; Συμβουλάτορες, coaches, και μια στρατιά από ανθρώπους που ήρθαν να βοηθήσουν

20:01 2/6/2022 - Πηγή: iPop

Πώς μπορεί να επιτευχθεί η ανάπτυξη του αυθορμητισμού στη ζωή μας, όταν γύρω μας βλέπουμε συνεχώς συμβουλές από πρόθυμους συμβουλάτορες που έρχονται οικειοθελώς και χωρίς κανείς να τους το ζητήσει και αραδιάζουν την μια συμβουλή μετά την άλλη. Στα social media, στα sites, στο super market, στο ταξί! Παντού θα βρεις κάποιον εύκαιρο που θα έρθει να σου πει το μακρύ και το κοντό του για

το πώς να ζήσεις τη ζωή σου, τι πρέπει να κάνεις σε μια συνέντευξη, στο πρώτο ραντεβού, στη δουλειά, στα ψώνια. Μια συμβουλή που δεν ζητήθηκε ποτέ και μια γενική διάθεση για πατρονάρισμα.

Ανάπτυξη του αυθορμητισμού VS πατρονάρισμα

Γύρω μας ξεφυτρώνουν συνεχώς νέα επαγγέλματα, coaches για όλα τα θέματα, σύμβουλοι, μέντορες. Η ειδοποιός διαφορά αυτών των τριών επαγγελμάτων είναι ότι οι δύο τελευταίοι πληρώνονται για να δίνουν την επαγγελματική συμβουλή τους, για το αντικείμενο που είναι εξειδικευμένοι, ενώ οι coaches απαγορεύεται να πουν την γνώμη τους.

Δεν μας ενδιαφέρει η γνώμη σας! Ο πρωταγωνιστής είναι ο πελάτης σας και εκεί πρέπει να στοχεύσετε και όχι να μας πείτε τι πιστεύετε εσείς για σωστό και λάθος. Γράφει η τάδε συνάδελφος οδηγίες για πρώτο ραντεβού, ή για πρώτη συνέντευξη ή οδηγίες για τη ζωή. Αν θέλαμε να διαβάσουμε το σαβουάρ βιβρ και τα άπαντα του σωστού ραντεβού θα αγοράζαμε το βιβλίο και θα το κάναμε.

Απαγορεύεται, συγνώμη για την ένταση της λέξης που χρησιμοποιώ, αλλά η δεοντολογία του επαγγέλματός μας απαγορεύει την παροχή συμβουλής και εφόσον έχετε πιστοποιηθεί και εκπαιδευτεί φαντάζομαι το γνωρίζετε. Ο καθένας από εμάς είμαστε οι πρωταγωνιστές της δικής μας ζωής και η αλήθεια είναι ότι σε μια επαγγελματική συνεργασία, μπορεί στη φάση του mirroring να συμβεί αυτή η ταύτιση με τον πελάτη μας αλλά αυτό που δεν θέλουμε σαφώς είναι η δημιουργία ενός κλώνου δικού μας.

Ο κόσμος εκεί έξω είναι τόσο μπερδεμένος με τα επαγγέλματα, με τη ζωή του που δεν ξέρει γιατί δεν πάει τίποτα σωστά, με το τι θέλει και τι δεν θέλει. Μπέρδεμα και μια ανάγκη για γρήγορες λύσεις σε πράγματα που έκανε με έναν τρόπο μια ζωή. Δεν αλλάζουν οι ζωές και δεν έρχονται τα αποτελέσματα από τη μια μέρα στην άλλη και αυτό θα έπρεπε να το ξεκαθαρίσεις εξαρχής.

Να γιατί ο Coach σου δεν σε βοήθησε να ζήσεις την ζωή των ονείρων σου

Pexels

Ποια η διαφορά μεταξύ ενός life coach και ενός ψυχολόγου;

Η γνώμη σου

Το ποιος θα πληρώσει στο πρώτο ραντεβού, στο δεύτερο, στο τρίτο στο εκατοστό, δεν είναι κάτι που χρειάζεται να τεθεί ως θέμα, ως υπόδειξη, ως οδηγός ζωής. Είναι καταγεγραμμένο ήδη στο σαβουάρ βιβρ, αλλά είναι και κάτι που οι άνθρωποι αποφασίζουν σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες, τις δικές τους απόψεις και τα δικά τους βιώματα.

Αν θέλει ο άντρας να κεράσει την πρώτη φορά δεν το κάνει επειδή θα περιμένει πίσω κάποιο αντάλλαγμα, αλλά γιατί το θέλει, επειδή έτσι έχει μάθει, επειδή έτσι ορίζει ο δικός του κώδικας αρχών. Από την άλλη καμία γυναίκα δεν βγαίνει πια για έξοδο χωρίς χρήματα στο πορτοφόλι της. Αν ο κύριος που τη συνοδεύει δεν θέλει να πληρώσει τον λογαριασμό, θα το κάνει και μπορεί να το κάνει εκείνη. Ανεξάρτητα αν μετά θα βγουν να πουν ότι τους ευνουχίζουμε τους άντρες με τέτοιες συμπεριφορές.

Ένα γενικό μπέρδεμα

Στην επικοινωνία, στα νοήματα, στα μηνύματα τα λεκτικά και τα εξωλεκτικά. Ο κόσμος είναι μπερδεμένος και όχι άδικα. Η πληροφορία είναι τεράστια και παντού και ο καθένας από εμάς που έχουμε ένα βήμα και γράφουμε κάτι, μπερδεύουμε ακόμα περισσότερο το κουβάρι.

Τι μπορείς να κάνεις για να μην μπερδέυεσαι και να βρεις τον χαμένο αυθορμητισμό σου; Να σου κάνεις μόνο μια ερώτηση: «Τι είναι αυτό που θέλω αυτή τη στιγμή περισσότερο να κάνω» χωρίς αυτό φυσικά να στερεί την ελευθερία μου, τη σωματική μου ακεραιότητα τη δική μου και των άλλων. Μόνο αυτό χρειάζεται να σε ρωτάς για να ξαναβρείς το κέντρο σου και να μην χάνεσαι στην πληροφορία και τη αποψούλα του καθενός.

Πάτα λίγο το mute, πέρασε ένα φίλτρο τι πληροφορία επιτρέπεις να αφομοιώνεις και να είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου ότι εσύ και κανένας άλλος δεν ξέρει καλύτερα για σένα. Αγαπητοί συνάδελφοι είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να βρουν την άκρη μόνοι τους οι άνθρωποι!

6 Τεχνικές που χρησιμοποιούν οι Coaches και μπορούν να κάνουν πραγματική διαφορά στη ζωή σου

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πού χάθηκε ο αυθορμητισμός; Συμβουλάτορες, coaches, και μια στρατιά από ανθρώπους που ήρθαν να βοηθήσουν εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα