Πότε πιστεύεις πως θα πάρεις σύνταξη;

11:04 2/6/2016 - Πηγή: iPop

Μόλις ακούς τη λέξη σύνταξη ξέρεις πως είναι απλά ένα πολύ μακρινό όνειρο ή απλά ένα σκέτο όνειρο. Λογικό! Πίστεψε μας δεν είναι μόνος σ΄όλο αυτό την ίδια άποψη σε εσένα έχουν όπως τονίζει σχετική έρευνα η πλειοψηφία των νέων στη χώρα μας και όχι μόνο.

Σε έρευνα, λοιπόν, που πραγματοποιήθηκε από την ManpowerGroup τονίζεται πως κανείς δεν βιάζεται να πάρει σύνταξη αφού το 31% των νέων στην Ελλάδα θα ήθελε σύνταξη στα 60-64, το 29% στα 65-69 ενώ υπάρχει και ένα 16% που δηλώνει με το χέρι στην καρδιά πως θέλει σύνταξη…

μέχρι να πεθάνει.

Όπως υπογραμμίζει η έρευνα, οι Millennials νοιάζονται για το μέλλον τους, αλλά γνωρίζουν πως πρέπει να διανύσουν μια υπερμαραθώνια καριέρα για να καταφέρουν να λάβουν τελικά σύνταξη.

Η συγκεκριμένη μελέτη βασίστηκε σε 19.000 Millennials από 25 χώρες.

Ποια είναι τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας;

Περισσότεροι από τους μισούς επισημαίνουν πως πιστεύουν ότι θα εργάζονται σε ηλικία άνω των 65, μόλις το 27% τονίζει πως θα εργάζεται στην ηλικία άνω των 70 ενώ το 12% των συμμετεχόντων στην έρευνα και το 16% των Ελλήνων τονίζει πως θεωρεί ότι πιθανότατα θα δουλεύει μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Παράλληλα το 84% των Millennials ξέρει πως η περίοδος της εργασίας τους θα έχει διαλείμματα ακόμα και μεγαλύτερα των 4 εβδομάδων.

«Οι εργοδότες πρέπει να ακούν και να γίνουν δημιουργικοί. Δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν αν δεν είναι αρεστοί στους Millennials» έτσι τονίζει η Mara Swan, η οποία είναι Executive Vice President, στον τομέα Global Strategy and Talent, της ManpowerGroup and Global Brand Lead for Right Management και προσθέτει:

«Οι Millennials επιζητούν την εξέλιξη, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα και την προαγωγή τους. Χρειαζόμαστε νέους τρόπους για την παρακίνηση και πιο ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων, όπως την απλοποίηση των διαδικασιών εκπαίδευσης στην εργασία αλλά και τη δυνατότητα εσωτερικών μετακινήσεων, ώστε να αποκτήσουν εμπειρία πιο εύκολα. Και φυσικά ότι ισχύει και επηρεάζει την γενιά των Millennials, ισχύει και επηρεάζει και τους υπόλοιπους εργαζόμενους».

Η έρευνα, όπως έχει γίνει γνωστό πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα Φεβρουαρίου – Απριλίου 2016.

Ποιες χώρες έλαβαν μέρος;

Αργεντινή, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ινδία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Κίνα, Μαλαισία, Μεξικό, Νορβηγία, Ολλανδία, Παραγουάη, Σερβία και Σιγκαπούρη.

The post Πότε πιστεύεις πως θα πάρεις σύνταξη; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα