Πότε επιστρέφουν οι επικεφαλής των δανειστών;

07:44 19/1/2016 - Πηγή: iPop

Ενδεχόμενο για επιστροφή των επικεφαλής των δανειστών στην Αθήνα ακόμα και προς το τέλος του μήνα, αφήνουν ανοιχτό πηγές των Θεσμών, λέγοντας μάλιστα πως 28 ή 29 Ιανουαρίου είναι καλές ημερομηνίες.

Παρόλα αυτά, η ελληνική Κυβέρνηση φαίνεται αισιόδοξη πως η διαδικασία δεν θα καθυστερήσει, ενώ ζητά να ειπωθούν ξεκάθαρα λόγια και να γίνουν διαπραγματεύσεις χωρίς διαρροές.

Τι ζητούν οι Θεσμοί για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις;

Οι δανειστές ζητούν στοιχεία για το ασφαλιστικό και τον ορισμό Γενικού Γραμματέα

Δημοσίων Εσόδων.

Όμως, στο τραπέζι πέφτουν και τα κόκκινα δάνεια, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και το σχέδιο για την φορολογία.

Ο κ. Τσακαλώτος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Δευτέρα, αναφερόμενος στις συναντήσεις με τους ομολόγους του και σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Και οι έξι υπουργοί είχαν ανοικτά τα αυτιά τους και άκουσαν πολύ σοβαρά ότι τους είπα. Κρίνω θετικά ότι και οι έξι είχαν αυτή την αντίδραση».

Για το ΔΝΤ και την συμμετοχή του στο πρόγραμμα:

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το ΔΝΤ και σημείωσε πως καλό θα ήταν να είναι σ’ αυτό το πρόγραμμα. Ταυτόχρονα εξήγησε ότι η Κυβέρνηση κατανοεί ότι το ΔΝΤ έβαλε πιο ψηλά τον πήχη για να συμμετέχει και στο συνταξιοδοτικό και στο δημοσιονομικό

Παράλληλα, επιβεβαίωσε πως η Κυβέρνηση παραμένει ανοιχτή σε κάθε συζήτηση των απαιτήσεων που υπάρχουν.

Εξέφρασε την ανησυχία του αναφορικά με τις διαρροές και απηύθυνε έκκληση στο ΔΝΤ να ξεκαθαρίσει αν οι διαρροές προέρχονται από αυτό σημειώνοντας:

Εμείς είχαμε ξεκαθαρίσει πως δεν θα κάνουμε διαπραγμάτευση μέσω των διαρροών. Για εμάς είναι σημαντικό το ΔΝΤ να ξεκαθαρίσει αν όλες αυτές οι ειδήσεις της τελευταίας βδομάδας ότι απορρίπτουν το ασφαλιτικό΄είναι επίσημες θέσεις

Εκτίμησε πως μεγάλο άγχος του ΔΝΤ είναι οι αριθμοί να βγαίνουν και πρόσθεσε: «Εμείς είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε τα πάντα, αρκεί το ΔΝΤ να θέλει να τελειώσουμε αυτή τη συζήτηση σε εύλογο χρόνο γιατί αν υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις η Ελλάδα δεν θαμπορέσει να αλλάξει σελίδα».

Στην συνέχεια εκπρόσωπος του ΔΝΤ τόνισε πως το Ταμείο ακόμα εξετάζει την ελληνική πρόταση για το ασφαλιστικό.

Photo: Nick Paleologos / SOOC

The post Πότε επιστρέφουν οι επικεφαλής των δανειστών; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα