Πότε είναι ΟΚ να πεις στον εργοδότη σου ότι ψάχνεις για άλλη δουλειά;

11:53 11/2/2016 - Πηγή: iPop

Η αναζήτηση εργασίας απαιτεί χρόνο και ενέργεια. Κατ τα δύο όμως είναι δύσκολο να τα βρεις όταν εργάζεσαι ήδη κάπου αλλού. Έτσι, καταλήγεις να αλλάζει ρούχα στο αυτοκίνητο για να πας από την συνέντευξη πίσω στην δουλειά σου, να μιλάς στο τηλέφωνο κρυφά στα διαλείμματα ή ακόμα και να παίρνεις αναρρωτική προκειμένου να συναντήσεις τον υποψήφιο επόμενο εργοδότη σου.

Υπάρχει όμως και μια ακόμα επιλογή που δεν την έχεις εξετάσει: Να το πεις στον εργοδότη σου. Είτε το πιστεύεις, είτε όχι, υπάρχουν περιπτώσεις που μπορείς να πεις στον εργοδότη σου ότι βρίσκεσαι σε αναζήτηση νέας δουλειάς.

Όταν
είναι να απολυθείς ή λήγει η σύμβασή σου

Εάν ο εργοδότης σου σ’ έχει ενημερώσει εδώ και καιρό ότι προχωράει σε απολύσεις, ότι η δική σου θέση πρόκειται να καταργηθεί ή να υποβαθμιστεί ή απλά η σύμβασή σου λήγει και δεν υπάρχουν βλέψεις για ανανέωσή της, μπορείς να μιλήσει ελεύθερα στο αφεντικό σου. Και μην σου κάνει εντύπωση αν προσφερθεί να σε βοηθήσει κιόλας.

Όταν δεν υπάρχει καμία προοπτική εξέλιξης

Εάν η θέση που έχεις είναι στάσιμη και πρόκειται να παραμείνει έτσι λόγω οικονομικών δυσκολιών ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο – δεν μιλάμε βέβαια επειδή δεν κάνεις σωστά την δουλειά- μπορείς να μιλήσει με απόλυτη ειλικρίνεια στον εργοδότη σου. Με απλά λόγια μπορείς να του εξηγήσεις πως βλέπεις ότι δεν υπάρχει καμία προοπτική για προαγωγή ή εξέλιξη και να τον ρωτήσεις τι θα έκανε εκείνος στην θέση σου. Δώστου να καταλάβει πως λατρεύεις να εργάζεσαι στην εταιρεία απλά πρέπει να δεις τι θα κάνεις μετέπειτα και η καριέρα σου να έχει κάποια εξέλιξη.

Όπως καταλαβαίνεις σε ενθαρρύνουμε να κάνεις ανοιχτή συζήτηση με τον εργοδότη σου. Επειδή όμως τα παραπάνω μπορεί να μην ισχύουν σε κάθε περίπτωση, πρέπει να καταλάβεις και μόνος σου εάν πραγματικά αξίζει να μιλήσεις στο αφεντικό σου για τα επόμενα σχέδιά σου.

The post Πότε είναι ΟΚ να πεις στον εργοδότη σου ότι ψάχνεις για άλλη δουλειά; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα