Πώς θα λειτουργήσουν σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ για τις ημέρες του Πάσχα

11:11 17/4/2020 - Πηγή: iPop

Τι ώρες είναι ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ και πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφορές για αυτές τις ημέρες του Πάσχα; Κλειστά και τα κοιμητήρια, σύμφωνα με την απόφαση της Κυβέρνησης.

Τι ώρες είναι ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ την Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο;

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σήμερα Μεγάλη Παρασκευή τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν από τις 13:00 μέχρι και τις 19:00 ενώ το Μεγάλο Σάββατο θα είναι ανοιχτά μέχρι τις 20:00.

Αναλυτικά,

το ωράριο:

Μεγάλη Παρασκευή

Οι υπεραγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ) από 13:00-19:00Τα υπόλοιπα καταστήματα των οποίων η λειτουργία δεν έχει ανασταλεί με κρατική απόφαση έως τις 21:00.

Μεγάλο Σάββατο

Όλα τα καταστήματα λειτουργούν έως τις 20:00Την Κυριακή του Πάσχα οι φούρνοι και τα ζαχαροπλαστεία λειτουργούν κανονικά.

Κλειστές οι εκκλησίες μέχρι 28 Απριλίου | Τα νέα μέτρα ενόψει Πάσχα

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ;

Τροποποιήσεις υπάρχουν και στην κίνηση των ΜΜΜ από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, απ’ τη Μεγάλη Παρασκευή έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, η συχνότητα των δρομολογίων θα είναι 15 λεπτά στις γραμμές του μετρό, 12,5 λεπτά στις γραμμές του ΗΣΑΠ και 22 λεπτά στις γραμμές του τραμ.

Παράλληλα, το βράδυ της Ανάστασης, τα δρομολόγια θα ολοκληρωθούν γύρω στις 23.00. 

Όσον αφορά το ειδικό πρόγραμμα στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, τις επόμενες ημέρες θα κινηθούν με πρόγραμμα Σαββατοκύριακου, ενώ το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου θα έχουν αποσυρθεί έως τις 23.00.

Εξαίρεση αποτελούν τα δρομολόγια «express» του Αεροδρομίου.

Την ίδια στιγμή, η Κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε αναστολή όλων των δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις ημέρες του Πάσχα ώστε να περιοριστούν όσο είναι δυνατό οι μετακινήσεις των πολιτών. Το ίδιο ισχύει και για τα ΚΤΕΛ Αττικής, τα οποία δεν θα πραγματοποιήσουν κανένα δρομολόγιο την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα κοιμητήρια, στο πλαίσιο των μέτρων απαγόρευσης για τον κορονοϊό.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πρώτη στην Ευρώπη η Ελλάδα στην “επιπέδωση” της επιδημικής καμπύλης (Video)

Photo: Pexels

Το άρθρο Πώς θα λειτουργήσουν σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ για τις ημέρες του Πάσχα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα