Πως θα καταφέρεις να εξημερώσεις ένα αδέσποτο γατάκι

15:31 24/8/2014 - Πηγή: iPop

Σίγουρα θέλει υπομονή και αγάπη για να καταφέρεις να εξημερώσεις ένα αδέσποτο γατάκι.

Ένα ψηλό νιαούρισμα έξω από το παράθυρο σου (μου έχει τύχει), ένα ψηλό νιαούρισμα κάπου στο δρόμο, είναι αρκετό για να σου τραβήξει την προσοχή και να σε κάνει να πάρεις μαζί σου αυτή την μικρή μπουκιά που μόλις ανακάλυψες.

Το να καταφέρεις να πιάσεις ένα μικρό γατάκι χρειάζεται ολόκληρη επιχείρηση και πολύ υπομονή καθώς τα γατάκια που έχουν γεννηθεί στον δρόμο και δεν έχουν έρθει σε επαφή με τους ανθρώπους για τον πρώτο ενάμιση μήνα της ζωής τους, θεωρούνται άγρια..
Αφού λοιπόν το πιάσεις θέλει

και πολύ υπομονή για το εξημερώσεις.

Από τη στιγμή που το έχεις φέρεις στο σπίτι να ξέρεις πως η εξημέρωση του είναι μεν δύσκολη αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι κάτι το ακατόρθωτο!!

Πρέπει να αφιερώσεις πολύ χρόνο για κάποιο καιρό, ο οποίος μπορεί να είναι από μια βδομάδα μέχρι και ένα μήνα, για να έρχεται κοντά σου και να μην σε θεωρεί απειλή.

Το έχεις φέρει λοιπόν μέσα στο σπίτι, τι κάνεις από εδώ και πέρα και πως θα το εξημερώσεις;

Πρέπει να το αφήσεις σε έναν χώρο που να είναι περιορισμένο έτσι ώστε να μην έχει πολλά μέρη για να κρυφτεί, όπως έκανε μέχρι τώρα στον δρόμο επειδή φοβόταν… Αν το αφήσεις σε ένα μεγάλο χώρο με πολλές κρυψώνες τότε μπορεί να τα ξανά πιάσεις δύσκολα καθώς και να μείνει κρυμμένο για πολύ, πράγμα που θα το εξαντλήσει ακόμα πιο πολύ!!

Το καλύτερο μέρος, συνήθως, είναι η κουζίνα… Στην κουζίνα άλλωστε περνάς πολλές ώρες, πράγμα που θα το κάνει πολύ πιο εύκολα να συνηθίσει και την παρουσία σου!

Τώρα θα πρέπει να προσέξεις να μην έχει εξόδους διαφυγής! Ανοιχτά παράθυρα πόρτες κλπ… Ένα γατάκι από τον φόβο του μπορεί να πηδήξει και από πολύ μεγάλο ύψος πράγμα επικίνδυνο και πολλές φορές μπορεί να έχει και άσχημη κατάληξη. Αφού, λοιπόν, είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχουν έξοδοι διαφυγής, αλλά και μέρη για να κρυφτεί, και φυσικά του έχεις βάλει φαγητό και νερό, πάρε ρούχα σου, φορεμένα, και σκόρπισε τα παντού στο δωμάτιο.

Τις πρώτες δυο μέρες άστο στην ησυχία του για να εξοικειωθεί με τον χώρο. Τα ρούχα τώρα, σε συνδυασμό με τις πολύ συχνές επισκέψεις στον χώρο, θα το εξοικειώσουν με την μυρωδιά σου, πράγμα που χρειάζεται για να νιώσει οικειότητα με εσένα και να σε θεωρήσει δικό του!!
Σιγά σιγά θα καταφέρεις να το εξημερώσεις και φυσικά δεν θα σε φοβάται πια.

Tip!

Να κάθεσαι συχνά στο πάτωμα για να μην τρομάζει από την διάφορα ύψους
Να αφήνεις τηλεόραση ανοιχτή, ή ραδιόφωνο, καθώς και όσο βρίσκεσαι στον χώρο να του μιλάς, για να εξοικειωθεί με τις ανθρώπινες φωνές!!

The post Πως θα καταφέρεις να εξημερώσεις ένα αδέσποτο γατάκι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα