Πώς οι cheat days επηρεάζουν τη διατροφή σου;

10:31 13/10/2020 - Πηγή: iPop

Πώς οι «cheat days» επηρεάζουν τη διατροφή σου, σύμφωνα με τους ειδικούς; Αρχικά ν’ αναφέρουμε ότι με τον όρο cheat days ή cheat meals όπως συχνά αποκαλούμε τις ελεύθερες μέρες στη διατροφή είναι εκείνες οι μέρες που έχεις το δικαίωμα να φας ό,τι πραγματικά θέλεις είτε είναι πίτσα, ζυμαρικά, hamburger είτε είναι κάποιο αγαπημένο σου επιδόρπιο. Με άλλα λόγια, είναι οι μέρες που κάνουν περισσότερη υποφερτή μια δίαιτα, αλλά κι αυτές για τις οποίες κάνεις υπομονή τις υπόλοιπες

ημέρες της εβδομάδας.

Τι αναφέρουν όμως οι ειδικοί για τις συγκεκριμένες ημέρες; Είναι πραγματικά κάτι που πρέπει να εντάξεις στη διατροφή σου ή μια ελεύθερη μέρα στη διατροφή σημαίνει ότι πάνε χαμένες κι όλες οι ώρες που έλιωνες στο γυμναστήριο;

Αρχικά, οι ειδικοί που μίλησαν στο Men’s Health τονίζουν ότι αυτές τις μέρες ο οργανισμός σου θα χρειαστεί λίγο χρόνο παραπάνω για να χωνέψει το φαγητό, καθώς οι μερίδες είναι μεγαλύτερες από αυτές που καταναλώνεις μέσα στην εβδομάδα, με αποτέλεσμα να νιώθεις πρησμένος και φουσκωμένος.

Οι 5 χειρότερες διατροφικές συμβουλές

Την ίδια ώρα, άλλοι πιστεύουν ότι οι «cheat days» βελτιώνουν τον μεταβολισμό. Μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο; Δυστυχώς, όχι. Το να καταναλώνεις περισσότερο φαγητό για να κάψεις περισσότερες θερμίδες δεν είναι ακριβώς όπως ο οργανισμός μας λειτουργεί. Ο μεταβολισμός μας όντως αυξάνεται μετά από ένα γεύμα, αλλά όχι τόσο για να κάψει τις θερμίδες της πίτσας ή των brownies που μόλις έχεις καταναλώσει.

Μάλιστα, ένας προπονητής τόνισε ότι ποτέ δεν προτείνει στους πελάτες του τις «cheat days», κι αυτό γιατί έχει δει ανθρώπους να τρώνε τόσο πολύ μέσα σε μια μέρα που καταστρέφονται έτσι οι κόποι και οι προπονήσεις μιας ολόκληρης εβδομάδας.

Διάβασε τη συνέχεια στο mensarena.gr

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς οι cheat days επηρεάζουν τη διατροφή σου; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα