Πώς να τρέχεις με ασφάλεια ακόμα και τον Χειμώνα; Χρήσιμες συμβουλές για τις κρύες και βροχερές μέρες

20:41 17/1/2021 - Πηγή: iPop

Ασφαλές τρέξιμο τον Χειμώνα; Όταν πιάσουν για τα καλά τα πρώτα κρύα, αλλάζει κάθε συνήθεια που είχες πριν και ξεκινάς τη γυμναστική σου μόνο σε εσωτερικούς χώρους. Είτε αυτό λέγεται γυμναστήριο, είτε σπίτι. Κάνεις τα πάντα για να αποφύγεις την επίπονη διαδικασία του να γυμναστείς μέσα στο κρύο.

Πόσο τρέξιμο να κάνεις όμως σε εσωτερικό χώρο; Και εξάλλου, αν το τρέξιμο είναι το αγαπημένο σου είδος γυμναστικής γιατί να ξοδεύεις χρήματα για να το κάνεις, ενώ το πάρκο είναι δίπλα σου; Το iPop σου δίνει χρήσιμες συμβουλές για να κάνεις τρέξιμο

τον Χειμώνα με ασφάλεια.

Ο εξοπλισμός κάνει τη διαφορά

Δώσε μεγάλη προσοχή στην πρόβλεψη του καιρού τη μέρα που θα επιλέξεις να τρέξεις. Φόρεσε τα σωστά ρούχα και προστάτεψε το κεφάλι, τα αυτιά, τα χέρια και τα πόδια σου κατάλληλα. Φρόντισε να αγοράσεις παπούτσια που δεν γλιστράνε εάν είναι βρεγμένο το έδαφος.

Τρέξιμο VS περπάτημα: Τι να επιλέξεις και γιατί;

Το θέμα των ακουστικών

Όσα κίνητρα για γυμναστική και να προσφέρει το αγαπημένο σου τραγούδι, σίγουρα δεν είναι η καλύτερη ιδέα για το χειμώνα που μπορεί να είσαι μόνος στο κρύο. Το χειμώνα νυχτώνει πολύ πιο νωρίς και εσύ που θα βγεις για τρέξιμο θα πρέπει να έχεις πλήρη επίγνωση για το τί συμβαίνει γύρω σου. Φρόντισε, λοιπόν, αν επιμένεις στην ιδέα της μουσικής να βάλεις μόνο το ένα ακουστικό.

Freepik Προς την αντίθετη κατεύθυνση

Ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι λάτρεις του τρεξίματος είναι να πηγαίνουν προς την ίδια κατεύθυνση που κινούνται τα αυτοκίνητα. Ακόμα κι αν την ημέρα είναι μια καλή ιδέα λόγω της ορατότητας, το βράδυ επιβάλλεται να πηγαίνεις προς την αντίθετη κατεύθυνση για να μπορείς να βλέπεις τα αυτοκίνητα που πλησιάζουν.

Φωτεινά χρώματα

Μην σε πιάσουν οι ντροπές σου και θέλεις να φοράς μόνο σκουρόχρωμα χρώματα. Δεν αρκεί να βλέπεις εσύ τα αυτοκίνητα, πρέπει να σε βλέπουν κι εκείνα. Διάλεξε φωτεινά χρώματα στα ρούχα σου για να μπορούν οι οδηγοί να σε διακρίνουν από μακριά. Φούξια, κίτρινο, κόκκινο, πολύχρωμα είναι ιδανικές επιλογές.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς να τρέχεις με ασφάλεια ακόμα και τον Χειμώνα; Χρήσιμες συμβουλές για τις κρύες και βροχερές μέρες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώς, Χειμώνα Χρήσιμες,pos, cheimona chrisimes