Πώς να τα βγάλεις πέρα με τον τύπο του ανθρώπου που αποφεύγει πάση θυσία τις συγκρούσεις;

20:42 11/1/2023 - Πηγή: iPop

Γιατί φοβάμαι τις συγκρούσεις και τις αποφεύγω; Μένω σε μια δυσλειτουργική σχέση που έχει τελειώσει σε όλα τα επίπεδα επειδή απλά αποφεύγω να πω ότι δεν είμαι πια ικανοποιημένη. Είμαι «ο τύπος σε όλα ναι» στις εργασιακές σχέσεις, στις φιλίες, στους γονείς, στους ανθρώπους που συναναστρέφομαι καθημερινά. Είναι ίσως ένα μοτίβο που έχω μάθει από παιδί και το συνεχίσω σε όλη μου τη ζωή. Μπορεί να έφαγα τις συγκρούσεις με το κουτάλι όταν ήμουν παιδί και αυτός ο τρόπος αντίδρασης είναι ο μόνος που γνωρίζω για να επιβιώνω. Εσύ γνωρίζεις καλύτερα γιατί το κάνεις αυτό σήμερα.

Φοβάμαι τις συγκρούσεις

Πώς

θα ένιωθες αν υπήρχε ένας άνθρωπος στη ζωή σου, που ενώ θέλει να τα γκρεμίσει όλα, να θυμώσει, να αντιδράσει, να μιλήσει, να φύγει, διάλεγε τη σιωπή. Τη σιωπή αυτή πώς θα την μετέφραζες; Σε συναίνεση, σε συμφωνία, ότι ίσως όλα είναι οκ μεταξύ μας;

Θεωρώ ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε ένστικτό. Καταλαβαίνουμε όταν κάποιος δεν μας θέλει πια, δεν μας αγαπά, δεν συμφωνεί με αυτό που λέμε. Φαίνεται από τη γλώσσα του σώματός σου όλα αυτά που αποσιωπούνται. Ακόμα και αν δεν μιλάς με λέξεις, το ανεπαίσθητο χτύπημα του ποδιού σου μαρτυρά όλα αυτά που δεν λένε τα λόγια σου.

Καταλαβαίνω το να είσαι παιδί και να μην σου επιτρέπεται να είσαι ο εαυτός σου. Είναι μια πραγματική φυλακή αυτή. Επίσης το να είσαι σε ένα συγκρουσιακό περιβάλλον που η ατμόσφαιρα μύριζε πάντα μπαρούτι, φυσικά μπορεί να είναι λόγος να μην θες να ακούσεις υψωμένη φωνή στα αυτιά σου.

Ξεχνάς όμως κάτι

Δεν είσαι πια παιδί. Το σκοτεινό παιδί που κρύβεις μέσα σου πρέπει κάποτε να βρει τη δύναμη να δώσει τη σκυτάλη στον ενήλικα που είσαι σήμερα. Ξεχνάς ότι δεν είσαι το αβοήθητο παιδί του παρελθόντος και πια έχεις τη δύναμη να υψώσεις το ανάστημά σου.

PexelsΤι θέλεις;

Το ξέρω ότι αυτό που θες περισσότερο είναι να μην συγκρουστείς. Πάμε να κάνουμε ένα σενάριο; Είσαι με μια κοπέλα, ή σε μια δουλειά που δεν σε καλύπτει πια. Παρόλα αυτά, παραμένεις γιατί δεν θες να ξεκινήσεις καμία συζήτηση φοβούμενος ίσως ότι τα πράγματα μπορεί να γίνουν χειρότερα από αυτό που είναι σήμερα.

Πόσο χειρότερα μπορεί να γίνουν δηλαδή τα πράγματα; Από το να ζεις τη ζωή σου σαν απλώς παρατηρητής. Δεν θες να δουλεύεις πια στη δουλειά υπό αυτές τις συνθήκες και όμως παραμένεις. Δεν θες τον σύντροφό σου πια και όμως κάθε βράδυ κοιμάσαι μαζί του. Πας κόντρα δηλαδή κάθε μέρα ανάμεσα στο θέλω σου και την πραγματικότητα.

Κι αφού υποτίθεται ενδιαφέρεσαι τόσο πολύ για τους άλλους…

Άκου και αυτό, αν σε ένοιαζε πραγματικά τι νιώθει ο άλλος, θα ήσουν ειλικρινής και δεν κρυβόσουν πίσω από το δάχτυλό σου. Σε κανέναν δεν αξίζει να έχει δίπλα του ένα θρασύδειλος, έναν ψεύτης που ωραιοποιεί τις καταστάσεις.

Και καταλήγουμε πάλι σε σένα και το πόσο εγωιστικό είναι αυτό το να θες να τα έχεις με όλους καλά γιατί νομίζεις ότι οι άλλοι δεν θα αντέξουν την απόρριψή σου ή ότι η ευτυχία τους εξαρτάται από εσένα.

Αν σήμερα έχεις έναν τέτοιο άνθρωπο στη ζωή σου

Επειδή εκείνος που αποφεύγει τις συγκρούσεις μάλλον δεν έχει σκοπό να αλλάξει, δεν θα βάλει όρια, δεν θα σου πει ποτέ τι είναι αυτό που τον ενοχλεί, εσύ που θες να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου και τους άλλους, θέσε τα όριά σου. Ας είσαι εσύ ειλικρινής στη σχέση αυτή και επιτέλους πείτε τα πράγματα με το όνομά τους.

Δεν είστε σύντροφοι, είστε απλά συγκάτοικοι που μοιράζεστε την ίδια στέγη.Δεν είναι αφοσιωμένος υπάλληλος γιατί δεν είναι ικανοποιημένος λόγω των χρημάτων ή των συνθηκών.Δεν θέλει να περάσει χρόνο με εσένα η φίλη σου, έρχεται μαζί σου γιατί δεν μπορεί να πει όχι.Δεν της αρέσει που πετάς τα πράγματά σου, ή που δεν κάνετε και άλλα πράγματα μαζί, όπως βόλτες ή εκδρομές όμως δεν λέει τίποτα για να μην σε χάσει.Δεν χρειάζεται την κριτική σου στη ζωή της αλλά δεν μπορεί να σου πει να μην σχολιάζεις. Βρες τη δύναμη

Να γίνεις ο άνθρωπος που προορίζεσαι να γίνεις. Βγάζοντας από τη ζωή σου όποιον δεν συγχρονίζεται με τις δικές σου ταχύτητες. Δούλεψε για να έχεις στη ζωή σου τους πόρους, τους ανθρώπους, τους φίλους, τους συνεργάτες που σου αξίζουν. Σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που έχει δίπλα του ο τύπος του ανθρώπου που θες να γίνεις. Αντιμετώπισε την αλήθεια κατάματα και νιώσε πραγματικά ελεύθερος.

Όλα όσα θα ήθελα να μου είχε πει κάποιος όταν ήμουν 20 χρονών (2023 Edition)

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς να τα βγάλεις πέρα με τον τύπο του ανθρώπου που αποφεύγει πάση θυσία τις συγκρούσεις; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώς,pos