Πώς να σκοτώσεις τη γάτα σου με 6 τροφές

15:31 27/7/2014 - Πηγή: iPop

Όπως καταλαβαίνεις ο τίτλος είναι χιουμοριστικός, γιατί παραδέξου το, μπαίνεις στον πειρασμό να της δώσεις λίγο από το φαγητό σου, έστω για να δεις πώς θα αντιδράσει. Έχεις συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει περίπτωση να κινδυνεύεις να σκοτώσεις τη γάτα σου; Υπάρχουν τροφές που η γάτα σου δεν πρέπει να φάει για κανένα λόγο και μπορεί να οδηγηθεί ακόμα και στο θάνατο; Διάβασε και μάθε:

Αλκοόλ

Μπύρα, λικέρ, κρασί και τα τρόφιμα που περιέχουν αλκοόλ – κανένα από αυτά δεν είναι καλό για τη γάτα σου. Αυτό συμβαίνει γιατί το αλκοόλ έχει την ίδια επίδραση στο ήπαρ και τον εγκέφαλο της

γάτας που έχει για τον άνθρωπο. Αλλά απαιτεί πολύ λιγότερο χρόνο για να κάνει ζημιά. Μόλις δύο κουταλάκια του γλυκού ουίσκι μπορεί να προκαλέσουν κώμα σε μια γάτα 5 κιλών και ένα ακόμα κουταλάκι του γλυκού θα μπορούσε να τη σκοτώσει.

Καφεΐνη

Η καφεΐνη σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να αποβεί μοιραία για μια γάτα. Και δεν υπάρχει αντίδοτο. Τα συμπτώματα της δηλητηρίασης από καφεΐνη περιλαμβάνουν ανησυχία, γρήγορη αναπνοή, αύξηση των παλμών της καρδιάς, μυϊκό τρόμο. Εκτός από το τσάι και τον καφέ, η καφεΐνη μπορεί να βρεθεί σε ποτά, όπως το κακάο, η σοκολάτα, τα αναψυκτικά τύπου κόλα και το διεγερτικό, όπως το Red Bull. Υπάρχει, επίσης, σε κάποια κρύα φάρμακα και παυσίπονα.

Σοκολάτα

Η σοκολάτα μπορεί να είναι θανατηφόρα για τις γάτες. Ο τοξικός παράγοντας στη σοκολάτα είναι θεοβρωμίνη. Υπάρχει σε όλα τα είδη σοκολάτας, ακόμα και στη λευκή σοκολάτα. Τα πιο επικίνδυνα είδη, όμως, είναι η μαύρη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και η κουβερτούρα. Η σοκολάτα μπορεί να προκαλέσει ανωμαλίες του καρδιακού ρυθμού, τρόμο, σπασμούς και θάνατο.

Ζαχαρωτά και τσίχλες

Καραμέλες, τσίχλες, οδοντόκρεμες, ψημένα αγαθά, και ορισμένα τρόφιμα με ξυλιτόλη… Η ξυλιτόλη μπορεί να προκαλέσει αύξηση της ινσουλίνης που κυκλοφορεί στο σώμα της γάτας σου, το οποίο θα προκαλέσει πτώση του σακχάρου στο αίμα της γάτας σου. Η ξυλιτόλη μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ηπατική ανεπάρκεια. Τα αρχικά συμπτώματα περιλαμβάνουν εμετό, λήθαργο και απώλεια συντονισμού. Η ηπατική ανεπάρκεια μπορεί να επέλθει σε μόλις λίγες ημέρες.

Ωμό κρέας και ψάρι

Ένα ένζυμο στο ωμό ψάρι καταστρέφει τη θειαμίνη και μπορεί να προκαλέσει σοβαρά νευρολογικά προβλήματα και να οδηγήσει σε σπασμούς και κώμα.

Το φάρμακό σου

Η κατάποση ενός φαρμάκου που συνταγογραφείται για τους ανθρώπους είναι μία από τις πιο κοινές αιτίες της δηλητηρίασης σε γάτες. Ακριβώς όπως θα έκανες για τα παιδιά σου, βάλε όλα τα φάρμακα εκεί που η γάτα δεν θα μπορεί να τα φτάσει.

The post Πώς να σκοτώσεις τη γάτα σου με 6 τροφές appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα