Πώς να παγώσεις ένα μπουκάλι λευκό κρασί σε λιγότερο από 3 λεπτά!

18:08 21/8/2020 - Πηγή: iPop

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να κάθεσαι ένα ζεστό καλοκαιρινό βράδυ στην βεράντα ή στον κήπο σου, να απολαμβάνεις ένα ποτήρι παγωμένο κρασί και να ακούς τα τζιτζίκια. Τι γίνεται, όμως αν δεν έχεις προλάβει να παγώσεις ένα μπουκάλι λευκό κρασί;

Μην αγχώνεσαι! Μέσα σε 3 λεπτά μπορείς να έχεις το δικό σου παγωμένο μπουκάλι. Και, όταν λέμε παγωμένο, εννοούμε παγωμένο. Ξέρεις, το είδος της ψύξης που κάνει τα σταγονίδια συμπύκνωσης να κρέμονται και να λάμπουν από το γυαλί, που η πρώτη γουλιά δημιουργεί ένα νόστιμο ρίγος στο σώμα και σε βοηθάει να ξεχωρίσεις σιγά σιγά όλες τις πολύπλοκες

γεύσεις στον ουρανίσκο.

Ποια είναι τα σενάρια όταν δεν έχεις προλάβει να παγώσεις ένα μπουκάλι λευκό κρασί;Να το πιεις σε θερμοκρασία δωματίου -Σε παρακαλούμε όχι!Να προσθέσεις 1-2 παγάκια- Μήπως να πιεις μία πορτοκαλάδα καλύτερα;Να περιμένεις… υπομονετικά! Να ακολουθήσεις τις συμβουλές μας ώστε να το έχεις έτοιμο σε λιγότερο από 3 λεπτά! 

Οι άνθρωποι στο mydomaine.com μίλησαν με έναν sommelier για να μάθουν την απάντηση! Και πιο συγκεκριμένα τον Brian McClintic – ο resident wine buff στο πολυτελές αγρόκτημα Montana ranch The Resort at Paws Up – αποκάλυψε ότι υπάρχει πραγματικά ένας τρόπος να  παγώσεις ένα μπουκάλι λευκό κρασί! 

Όπως ίσως έχεις υποψιαστεί, περιλαμβάνει πάγο. Πολύ πάγο. Αλλά απαιτεί επίσης ένα άλλο συστατικό (το οποίο θα πρέπει να κρύβεται κάπου στο πίσω μέρος του ντουλαπιού της κουζίνας σας).

«Ένα λουτρό πάγου-νερού με άφθονο αλάτι λειτουργεί σαν μαγικό», εξηγεί ο McClintic, ο οποίος φημίζεται ότι έκανε ένα ολόκληρο βίντεο για τα θαύματα που μπορεί να έχει μια στάλα αλατιού στη διαδικασία ψύξης του κρασιού, το οποίο μπορείτε δείτε παρακάτω.

Ο ίδιος εξηγεί μάλιστα πώς μέσα στο μείγμα πάγος-νερό-αλάτι πρέπει να βυθιστεί ολόκληρο το μπουκάλι!

Για πόσο αλάτι μιλάμε όμως; Ο McClintic, προβλέποντας την ανάγκη μας για όλες τις λεπτομέρειες, παραδέχεται: «Είναι δύσκολο να πούμε πόσο αλάτι – ας πούμε απλώς μια γενναία ποσότητα. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι το μπουκάλι περικλείεται σε πάγο και επομένως κατεβαίνει η θερμοκρασία πολύ πιο γρήγορα».

Και τι κάνει το αλάτι σ’ αυτή την περίπτωση; Ο sommelier εξηγεί πώς το αλάτι μειώνει το σημείο πήξης του νερού, το οποίο του επιτρέπει να γίνει ακόμη πιο κρύο χωρίς να μετατραπεί σε πάγο. “Για να επιταχύνετε τη διαδικασία, κάντε το μπουκάλι να γυρίσει όταν βυθιστεί”.

Αυτές οι πληροφορίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές όταν λάβετε υπόψη το γεγονός ότι η σαμπάνια και το Prosecco δεν πρέπει να περνούν πολύ χρόνο στο ψυγείο ούτως ή άλλως. Γιατί; Λοιπόν, όπως λέει η οινοποιός Marie-Christine Osselin στην Huffington Post, καταστρέφει τη γεύση.

«Αν σκοπεύετε να απολαύσετε το μπουκάλι σαμπάνιας σας (ή αφρώδους οίνου) εντός 3 έως 4 ημερών από την αγορά, είναι καλό να αποθηκεύετε το μπουκάλι στο ψυγείο», εξήγησε, προσθέτοντας ότι αν κάθεται στο ψυγείο για εβδομάδες, ο φελλός μπορεί να στεγνώσει χωρίς υγρασία.

«Καθώς τα πώματα στεγνώνουν, η περιοχή μεταξύ του μπουκαλιού και του φελλού χαλαρώνει και η σαμπάνια θα οξειδωθεί γρηγορότερα, αλλάζοντας τα αρώματά της».

Τώρα δεν έχεις δικαιολογίες για να μην απολαύσεις παγωμένο το λευκό σου κρασί και επιπλέον να μην αλλοιώσεις την γεύση του!

Αν επιμένεις ότι θέλεις να προσθέσεις πάγο στο ποτήρι… μία εναλλακτική που μπορείς να κάνεις για να μην νερώσει το κρασί και χαθούν όλα τα στοιχεία του είναι να παγώσεις λευκά σταφύλια και να ρίξεις μέσα στο ποτήρι σου 2-3!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε και αυτό:

Για πόσο καιρό διατηρείται ένα ανοιχτό μπουκάλι κρασί;

Photo: Pixabay

Το άρθρο Πώς να παγώσεις ένα μπουκάλι λευκό κρασί σε λιγότερο από 3 λεπτά! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα