Πώς να καθαρίσεις το στρώμα της γιόγκα

07:01 12/5/2014 - Πηγή: iPop

Αν και υπάρχουν πολλά καθαριστικά στην αγορά, γιατί να μη φτιάξεις το δικό σου και για οικονομία και για τη χαρά δημιουργίας; Άλλωστε, η καθαριότητα του στρώματος που χρησιμοποιείς στη γιόγκα είναι ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς έρχεται όλο σου το σώμα σε επαφή μαζί του.

Για να καθαρίσεις το στρώμα της γιόγκα, βάλε 1-2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι σε ένα μπουκάλι με βαποριζατέρ. Γέμισέ το με κρύο νερό. Πρόσθεσε και κάποιο αιθέριο έλαιο με αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και ωραία μυρωδιά.Τα αιθέρια έλαια που έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες περιλαμβάνουν: λεμονόχορτο, ευκάλυπτο, μέντα και έλαια
πορτοκαλιού. Τα αιθέρια έλαια που περιέχουν αντιμυκητιακές ιδιότητες περιλαμβάνουν: γεράνι, λεμονόχορτο, πορτοκάλι, ευκαλύπτου και μέντας.Ψέκασε και σκούπισε με ένα πανί. Ίσως χρειαστεί να επαναλάβεις.Αν χρειάζεται πιο βαθύ καθαρισμό, ρίξε λίγο καθαριστικό πιάτων σε ένα σφουγγαράκι και βρέξε με ζεστό νερό. Τρίψε με την μαλακή πλευρά του σφουγγαριού για να μην το γρατζουνίσεις. Ίσως χρειαστεί να επαναλάβεις. Άσε να στεγνώσει φυσικά.Μια φορά στο τόσο μπορείς να το βάζεις και στο πλυντήριο, αρκεί το στρωματάκι που διαθέτεις να μην απαιτεί ειδικό χειρισμό. Ρύθμισε το πλυντήριο σε πλύση για ευαίσθητα ρούχα και βάλε ένα ήπιο καθαριστικό ρούχων. Μετά την πλύση άσε να στεγνώσει φυσικά, με τον αέρα, γιατί το στέγνωμα με κάποιο πιστολάκι θα μπορούσε να το καταστρέψει.

The post Πώς να καθαρίσεις το στρώμα της γιόγκα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα