Πώς να καθαρίσεις το ρόδι σε 4 απλά βήματα!

20:15 29/12/2020 - Πηγή: iPop

Πώς να καθαρίσεις το ρόδι σε 4 απλά βήματα για να μην χάσεις τίποτα απ’ τα θαυματουργά του οφέλη. Bonus οι ευεργετικές ιδιότητες αυτού του λαχταριστού φρούτου.

Το ρόδι είναι ένα απ’ τα φρούτα που εκτός απ’ τα οφέλη του για την υγεία είναι γνωστό και για την «πολυχρηστικότητα» του. Αυτή την εποχή του χρόνου το βρίσκουμε στους χυμούς, στις σαλάτες, σε επιδόρπια, αλλά ακόμη και σε πιάτα με κρέατα.

Ποιο είναι το μοναδικό του μειονέκτημα; Ο καθαρισμός του και το

γεγονός ότι κάθε φορά που τον επιχειρούμε καταλήγουμε με κόκκινα χέρια που δύσκολα ξεπλένονται με την πρώτη. Για να μην αναφέρουμε ότι εάν μια σταγόνα απ’ το ρόδι φτάσει στο αγαπημένο σου πουλόβερ θα πρέπει να το αποχαιρετήσεις για πάντα.

Πώς να καθαρίσεις το ρόδι σε 4 απλά βήματα;Χαράσσουμε το ρόδι σε τέσσερα κομμάτια: Με ένα μαχαίρι, χαράσσουμε το φρούτο σε τέσσερα μεγάλα κομμάτια.Σπάμε το ρόδι στα κομμάτια: Με τα χέρια μας ανοίγουμε το ρόδι στα κομμάτια που χαράξαμε.Τοποθετούμε τα κομμάτια σε μπολ με νερό. Με τα δάχτυλα μας ξεχωρίζουμε τους σπόρους απ’ το ρόδι κάτω απ’ το τρεχούμενο νερό της βρύσης.Με ένα κόσκινο ή κουτάλι ξεχωρίζουμε τους σπόρους απ’ το κέλυφος τους. Και τέλος απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας φρούτο σερβίροντας το σε ένα πιάτο.Unsplash/ Melissa KasapogluΤα οφέλη που έχει το ρόδι για την υγείαΚάνει καλό στην καρδιά.Είναι πλούσιο σε σίδηρο και βοηθά όσους έχουν αναιμία.Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.Βοηθά στην απώλεια βάρους.Προστατεύει απ’ τον καρκίνο του μαστού και τον καρκίνο του προστάτη.Μειώνει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας.Επιβραδύνει τη γήρανση και συμβάλλει στην πρόληψη των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς να καθαρίσεις το ρόδι σε 4 απλά βήματα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα