Πώς να καταλάβεις ότι έχεις δυσανεξία στη γλουτένη

18:31 5/9/2014 - Πηγή: iPop

Τα τελευταία χρόνια όλο και μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού φαίνεται να έχει δυσανεξία στη γλουτένη. Ο οργανισμός τους δεν έχει τη δυνατότητα να αφομοιώσει την γλουτένη που βρίσκεται στα τρόφιμα που καταναλώνουν με αποτέλεσμα να καταστρέφονται σταδιακά τοιχώματα του εντέρου τους.

Βέβαια, σύμφωνα με τους επιστήμονες η δυσανεξία στη γλουτένη μπορεί να μην είναι μία μόνιμη κατάσταση του ατόμου αλλά να παρουσιαστεί για μικρό χρονικό διάστημα σε περιόδους έντονου άγχους ή όταν το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ιδιαίτερα εξασθενημένο.

Για να καταλάβεις, όμως, αν και εσύ ανήκεις στην κατηγορία

όσων παρουσιάζουν δυσανεξία στη γλουτένη μπορείς αρχικά να διαβάσεις τα σημάδια και αν φυσικά τα έχεις να περιορίσεις τις τροφές που περιέχουν τη συγκεκριμένη ουσία ή να την αντικαταστήσεις με τροφές που έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία και τους έχει αφαιρεθεί.

Τι συμβαίνει σε όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη;Όταν καταναλώνεις προϊόντα που περιέχουν γλουτένη (αλεύρι, κριθάρι, σιτάρι) νιώθεις έντονο πρήξιμο στην κοιλιά σου και δυσφορία.Πάσχεις από συχνούς πονοκεφάλους που συνδέονται με έντονη κόπωση και κακή διάθεση.Τα μαλλιά σου είναι αδύναμα, θαμπά και πολλές φορές πέφτουν (περισσότερο από το φυσιολογικό).Τα νύχια σου σπάνε πολύ εύκολα και δεν μεγαλώνουν γρήγορα.Βγάζεις συχνά άφθες στο στόμα σου ή έρπητα χωρίς είσαι άρρωστος-η ή χωρίς να λείπει από τον οργανισμό σου κάποια βιταμίνη.

The post Πώς να καταλάβεις ότι έχεις δυσανεξία στη γλουτένη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα