Πώς να αντιμετωπίσεις τον πονόλαιμο που σε ταλαιπωρεί – Τα καλύτερα φυσικά γιατροσόφια θα σε ανακουφίσουν άμεσα και βρίσκονται όλα στην κουζίνα σου!

12:35 5/11/2022 - Πηγή: iPop

Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα, κρύο δεν έκανε ποτέ! Ή έτσι τουλάχιστον, ισχυρίζεται το γνωστό σε όλους μας τραγούδι, όμως όλοι ξέρουμε πως μια χαρά κρύο έχει στην ηλιόλουστη χώρα που ζούμε και πως μαζί με τις θερμοκρασίες που πέφτουν, πέφτει και η άμυνα του οργανισμού μας. Η εποχική γρίπη, η απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας και το all time classic πρόβλημα «τι φοράμε σήμερα;», έχουν σαν αποτέλεσμα να παγώνουμε και να

εμφανίζουμε τον ενοχλητικό για όλους μας πονόλαιμο, ο οποίος μπορεί να γίνει βασανιστικός, εμποδίζοντας την κατάποση και την ομιλία.

Πονάει ο λαιμός σου; Συμβουλές για να νιώσεις καλύτερα χωρίς να πάρεις φάρμακα

Πώς φεύγει ο πονόλαιμος: Φυσικές θεραπείες για να απαλλαγείς από τον έντονο βήχαΓαργάρες με αλατόνερο

Φυσικά, ένας συνηθισμένος τρόπος για να απαλύνεις την ενόχληση του πονόλαιμου είναι οι γαργάρες με αλατόνερο και μπορούν να κάνουν θαύματα, καθώς μειώνουν τη φλεγμονή και ανακουφίζουν από τον πόνο. Προσπάθησε να κάνεις γαργάρες κάθε μία ώρα για πιο άμεσο αποτέλεσμα.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να διαλύσεις μία κουταλιά της σούπας αλάτι σε ένα φλιτζάνι ζεστό –προσοχή όμως, όχι καυτό- νερό και να κάνεις γαργάρες. Μην καταπίνεις όμως το αλατόνερο, γιατί αυτό θα προκαλέσει αφυδάτωση στον οργανισμό σου.Γαργάρες με τσάι φασκόμηλου

Το φασκόμηλο είναι ένα υπέροχο βότανο που χρησιμοποιείται στη μαγειρική, αλλά έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες για να καταπραΰνει τον πονόλαιμο. Επίσης, τα φύλλα του είναι ένα από τα συνηθέστερα βότανα που χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες για την αντιμετώπιση του πονόλαιμου.

Ανακάτεψε 1 κουταλάκι του γλυκού φασκόμηλο σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό για 10 λεπτά, στη συνέχεια στράγγιξέ το και κάνε γαργάρες.FreepikΝερό με λεμόνι

Το λεμόνι δεν περιέχει μόνο βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, αλλά αυξάνει και την ποσότητα του σάλιου που παράγει κανείς για να διατηρήσει την βλεννογόνο αδένα υγρή και να καταπραΰνει τον πονόλαιμο.

Για έναν ιδιαίτερα ερεθισμένο λαιμό, πιες 1 κουταλιά της σούπας συμπυκνωμένο χυμό λεμονιού και αμέσως μετά μια κουταλιά της σούπας μέλι λίγο πριν τον ύπνο. Αυτό θα ανακουφίσει το λαιμό σου μέχρι το πρωί.

Κορονοϊός, γρίπη ή κρυολόγημα; Δες τις διαφορές στα συμπτώματα

Μηλόξυδο με μέλι

Το μηλόξυδο χρησιμοποιείται παραδοσιακά εδώ και αιώνες για διάφορα γιατροσόφια. Μια από τις χρήσεις του είναι αυτή του ισχυρού αντισηπτικού. Αυτό σημαίνει ότι είναι ικανό να εξαλείφει τους ιούς που προκαλούν τον πονόλαιμο και το βήχα. Το μέλι από την άλλη περιέχει βιταμίνες και παράλληλα ενισχύει το ανοσοποιητικό και καταπολεμά τις λοιμώξεις.

Για να ανακουφίσεις τον πόνο στο λαιμό, ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας ξύδι μηλίτη και 1 κουταλιά της σούπας μέλι ή γλυκαντικό σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό.Τσάι τζίντζερFreepik

Το τζίντζερ έχει αποδειχθεί ότι ανακουφίζει από τη φλεγμονή, και στη συνέχεια βοηθά στην ανακούφιση από τον πονόλαιμο. Υπάρχουν επίσης μελέτες που δείχνουν ότι το τζίντζερ έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Μπορείς να αγοράσεις έτοιμο τσάι τζίντζερ ή να φτιάξεις το δικό σου με φρέσκο ​​τζίντζερ.

Βράζουμε 4 φλιτζάνια νερό σε μια κατσαρόλα. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη ρίζα τζίντζερ και σκεπάζουμε για 10 λεπτά. Ανακατεύουμε 1 κουταλιά της σούπας μέλι (ή γλυκαντικό) και λίγο στυμμένο χυμό λεμόνι. Συστήνεται να πίνεται χλιαρό.

Απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις για τη γρίπη

ΠΟΛΛΑ υγρά

Η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική, ιδιαίτερα αν είσαι άρρωστη και ο λαιμός σου είναι ερεθισμένος. Ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι εκτός του ότι μαλακώνει το λαιμό, περιέχει και αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σου.

Επίσης ένα ρόφημα βοτάνων θα σε ανακουφίσει επειδή διευκολύνει την αναπνοή και μαλακώνει το λαιμό. Πολλά βότανα έχουν αντιβακτηριακές, αποσυμφορητικές και αντισηπτικές ιδιότητες. 

Αν ωστόσο τα συμπτώματα επιμένουν και χειροτερεύουν θα πρέπει να συμβουλευτείς το γιατρό ή το φαρμακοποιό σου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς να αντιμετωπίσεις τον πονόλαιμο που σε ταλαιπωρεί – Τα καλύτερα φυσικά γιατροσόφια θα σε ανακουφίσουν άμεσα και βρίσκονται όλα στην κουζίνα σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώς,pos