Πώς λειτουργεί η εφαρμογή Covid Free GR για τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού

14:40 13/7/2021 - Πηγή: iPop

Διαθέσιμη είναι από σήμερα 13/7 η εφαρμογή Covid Free GR για τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού και όλοι οι πολίτες μπορούν να την κατεβάσουν στο Android ή iOS κινητό τους.

Η εφαρμογή Covid Free GR μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιεί λογισμικό iOS ή Android και να χρησιμοποιηθεί για την επαλήθευση

των Ευρωπαϊκών Ψηφιακών Πιστοποιητικών COVID, καθώς και των ελληνικών βεβαιώσεων του gov.gr. Το app είναι διαθέσιμο δωρεάν μέσω του επίσημου λογαριασμού της Ελληνικής Δημοκρατίας στο App Store και στο Google Play.

Το «Covid Free GR» δείχνει μόνο το όνομα του κατόχου του πιστοποιητικού, ενώ δεν κρατάει και δεν αποθηκεύει προσωρινά ή μόνιμα προσωπικά δεδομένα ή ιστορικό επαληθεύσεων. Για τον έλεγχο και την επαλήθευση των Ευρωπαϊκών Ψηφιακών Πιστοποιητικών COVID δεν απαιτείται σύνδεση στο Internet, ενώ για των ελληνικών βεβαιώσεων απαιτείται.

Τα τρία επίπεδα επαλήθευσης:Πράσινο – σημαίνει ότι ο κάτοχος του πιστοποιητικού έχει εμβολιαστεί ή έχει νοσήσει από COVIDΚίτρινο – σημαίνει ότι ο κάτοχος του πιστοποιητικού έχει αρνητικό τεστ (rapid ή PCR)Κόκκινο – σημαίνει λάθος ή μη έγκυρο πιστοποιητικόΙσχύς των πιστοποιητικών:Εμβολιασμού – 14 ημέρες από την ημερομηνία της τελευταίας δόσηςΝόσησης – έως και 6 μήνες μετάRapid test – 48 ώρες από τη συλλογή δείγματος (η διάρκεια μετράει από τις 00.01 από την ημερομηνία συλλογής δείγματος)PCR test – 72 ώρες από τη συλλογή δείγματος (η διάρκεια μετράει από τις 00.01 από την ημερομηνία συλλογής δείγματος

Ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού: Πώς εκδίδεται και τι στοιχεία χρειάζονται; Αναλυτικά η διαδικασία

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Πώς λειτουργεί η εφαρμογή Covid Free GR για τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα