Πως είναι να διαβάζει κανείς έχοντας δυσλεξία; (photos)

17:27 9/3/2016 - Πηγή: iPop

Πως είναι αλήθεια για ένα άτομο που έχει δυσλεξία, η διαδικασία της ανάγνωσης; Μια νέα ιστοσελίδα προσπαθεί να μιμηθεί τα συμπτώματα της δυσλεξίας και πολύ πιθανόν να κάνει τα μάτια και το κεφάλι σας να πονέσουν!

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, που δημιουργήθηκε από τον Victor Widell, προβάλει μπερδεμένες σειρές γραμμάτων και λέξεων, προκειμένου να μας κάνει να καταλάβουμε πρακτικά, πως είναι για ένα άτομο που αντιμετωπίζει ένα συχνό μαθησιακό πρόβλημα, όπως είναι η δυσλεξία, η διαδικασία της ανάγνωσης.

Μερικοί

από τους χρήστες τις σελίδας επεσήμαναν στα σχόλιά τους, ότι οι συγκεκριμένες εικόνες δεν αποτελούν μια ζωντανή προσομοίωση της δυσλεξίας, η διάγνωση της οποίας, περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα αναντιστοιχίας στην ικανότητα ανάγνωσης και στο μαθησιακό επίπεδο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως διαφορετικοί άνθρωποι, οι οποίοι έχουν δυσλεξία, μπορεί να έχουν διαφορετικά συμπτώματα, τα οποία οι συγκεκριμένες εικόνες, που προβάλλονται σε αυτή την ιστοσελίδα δεν μπορούν να αναπαράγουν με ακρίβεια.

Για παράδειγμα, μερικοί από τους χρήστες που είχαν δυσλεξία, επεσήμαναν πως τα γράμματα κινούνται στις εικόνες πολύ γρήγορα, ενώ άλλοι δήλωσαν πως τα γράμματα εναλλάσσονται πολύ αργά.

Ωστόσο, η δημιουργία αυτού του site εξακολουθεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσει στους ανθρώπους μια γεύση από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, τα άτομα με δυσλεξία.

Ένας χρήστης σχολιάζει χαρακτηριστικά:

Έχω δυσλεξία και ναι αυτές οι εικόνες δεν είναι η πιο καλή απεικόνιση του τι ακριβώς μου συμβαίνει, όταν διαβάζω. Όμως ο σκοπός της δημιουργίας, αυτού του site, είναι σπουδαίος! Αν απλά και μόνο ζαλίζεστε με την εναλλαγή των γραμμάτων και δυσκολεύεστε να βγάλετε νόημα από τις λέξεις, είναι αρκετό! Τίποτα δε θα σας δείξει ακριβώς πόσο δυσκολεύεται να διαβάσει ένας δυσλεκτικός…

The post Πως είναι να διαβάζει κανείς έχοντας δυσλεξία; (photos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα